Pecancakejes met ahornsiroop

Deze Noord-Amerikaanse cakejes zijn zoet en kleverig en hebben een lekkere crunch van pecannoten.

Probeer ook eens speculaascakejes met spijs, brownie cupcakes met marshmallow of citroencakejes.

ahornsiroop cakejes met ahornsiroop pecancakejes pecannoten
Pecancakejes met ahornsiroop
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 cakejes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 110 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 gram boter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 160 ml ahornsiroop
  • 75 gram pecannoten
  • snufje zout

Voor het boterglazuur

  • 100 gram boter
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 290 gram poedersuiker
  • 12 pecannoten

Alle ingrediënten op kamertemperatuur

Bereidingswijze & foto's

  1. Beleg een muffinvorm met papieren vormpjes en verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop de boter met de suiker romig. Voeg de ahornsiroop toe en klop goed door elkaar. Maple-pecancakejes - 001 Maple-pecancakejes - 004

  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na de toevoeging van elk ei.

  4. Zeef de bloem en het bakpoeder en schep losjes door het botermengsel. Roer het zout erdoor. Maple-pecancakejes - 012

  5. Hak de pecannoten in stukjes en spatel door het beslag. Maple-pecancakejes - 002

  6. Gebruik twee lepels om het beslag in de vormpjes te doen. Vul de bakjes voor ongeveer driekwart met beslag. Zet de vorm in de oven en bak voor 16 – 18 minuten of totdat een prikker er schoon weer uitkomt. Maple-pecancakejes - 014

  7. Haal de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Ze lijken erg zacht, maar dit is normaal. Laat ze helemaal afkoelen.

  8. Zeef de poedersuiker en meng met de boter en de ahornsiroop. Klop met een mixer totdat je een romig mengsel hebt. Schep in een spuitzak en spuit op de afgekoelde cakejes. Zijn de cakejes te erg gerezen? Snij dan de bovenkant eraf.

  9. Rooster de pecannoten kort in een pan zonder boter of olie. Leg dan op elk cakeje een noot. Zet de cakejes eventueel in een extra papieren vormpje.

Maple-pecancakejes - 016

5 Reacties

  1. Dit lijkt me heerlijk vooral omdat maple syrup zo’n verfijnde smaak heeft.

    gerrie roozeboom op 16 March 2010

  2. Kan je ze ook zonder de boterroom maken of zijn ze dan te droog?

    Emma Hendrickx op 16 March 2010

  3. Hoi Emma,

    je kunt ze ook zonder het glazuur maken. Op de eerste dag zullen ze zeker niet droog worden, want het zijn vochtige cakejes. Maar ik zou ze niet langer bewaren dan dat.

    Veel succes en laat ons weten wat je er van vond!

    Lisa op 16 March 2010

  4. Ik heb deze cakejes vandaag gemaakt. Ze zijn goddelijk!

    Caroline Brouwer op 18 March 2010

  5. Ha Caroline,

    Hartstikke leuk om te horen! Wij vonden ze ook erg lekker :).

    Lisa op 19 March 2010

Reactie achterlaten