Home Page › Wereld › Amerika ›
Pecancakejes met ahornsiroop
Deze Noord-Amerikaanse cakejes zijn zoet en kleverig en hebben een lekkere crunch van pecannoten.
Probeer ook eens speculaascakejes met spijs, brownie cupcakes met marshmallow of citroencakejes.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 110 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 115 gram boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 160 ml ahornsiroop
- 75 gram pecannoten
- snufje zout
Voor het boterglazuur
- 100 gram boter
- 6 eetlepels ahornsiroop
- 290 gram poedersuiker
- 12 pecannoten
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Beleg een muffinvorm met papieren vormpjes en verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop de boter met de suiker romig. Voeg de ahornsiroop toe en klop goed door elkaar.
-
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na de toevoeging van elk ei.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder en schep losjes door het botermengsel. Roer het zout erdoor.
-
Hak de pecannoten in stukjes en spatel door het beslag.
-
Gebruik twee lepels om het beslag in de vormpjes te doen. Vul de bakjes voor ongeveer driekwart met beslag. Zet de vorm in de oven en bak voor 16 – 18 minuten of totdat een prikker er schoon weer uitkomt.
-
Haal de cakejes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Ze lijken erg zacht, maar dit is normaal. Laat ze helemaal afkoelen.
-
Zeef de poedersuiker en meng met de boter en de ahornsiroop. Klop met een mixer totdat je een romig mengsel hebt. Schep in een spuitzak en spuit op de afgekoelde cakejes. Zijn de cakejes te erg gerezen? Snij dan de bovenkant eraf.
-
Rooster de pecannoten kort in een pan zonder boter of olie. Leg dan op elk cakeje een noot. Zet de cakejes eventueel in een extra papieren vormpje.
5 Reacties
• gerrie roozeboom op 16 March 2010 ∞
• Emma Hendrickx op 16 March 2010 ∞
• Lisa op 16 March 2010 ∞
• Caroline Brouwer op 18 March 2010 ∞
• Lisa op 19 March 2010 ∞