Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Lentecakejes
Vanillecakejes met een oranje en groen glazuur. Tijd voor de lente!
Deze cakejes kun je ook goed voor Pasen maken door bijvoorbeeld een half paaseitje van chocola op de bovenkant van het glazuur te leggen.
Benieuwd naar meer cakejes? Kijk dan ook eens bij tum-tum cakejes, citroencakejes of chocoladecakejes met mokka.
Ingrediënten
voor de cakejes- 2 eieren
- 115 gram witte basterdsuiker
- 115 gram roomboter
- 115 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel melk
Ingrediënten voor het glazuur
- 125 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
- Groene kleurstof 1 druppel
- Oranje kleurstof 1 druppel
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Verwarm de boter kort in de magnetron (laat hem niet smelten!).
-
Klop (met een garde of met de mixer) de boter met de basterdsuiker romig.
-
Voeg de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
-
Voeg de vanille, yoghurt en de melk toe.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het botermengsel. Spatel door elkaar (let op: niet mixen of kloppen).
-
Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Schep het beslag in de muffinvormpjes (vul ze niet verder dan de helft).
-
Bak de cakejes voor 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de cakejes afkoelen.
-
Zeef de poedersuiker in een kom en verdeel in tweeën.
-
Voeg aan allebei de kommen een halve eetlepel citroensap toe.
-
Roer door elkaar. Voeg de voedingskleurstof toe. Roer opnieuw. Het glazuur moet de dikte hebben van chocopasta (als het te vloeibaar is, loopt het van het cakeje af). Is het mengsel nog te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe. Heb je te veel water toegevoegd? Voeg dan nog wat poedersuiker toe (wel eerst even zeven).
-
Glazuur de cakejes met een theelepeltje. Versier de cakejes zoals je zelf wil, denk bijvoorbeeld aan hagelslag of chocolaatjes.
Er zijn nog geen reacties.