Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Yoghurtcake met frambozen
Een heerlijke, luchtige cake!
Voor dit recept heb ik een Frans recept voor gâteau au yaourt als basis genomen. Dat recept komt van Chocolate & Zucchini. De cake is luchtig, niet te zoet en lekker met de smaak van verse frambozen, een perfecte zomercake dus.
Probeer ook eens deze aardbeiencake, omgekeerde pruimencake of deze bosbessencake.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 ml halfvolle yoghurt
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 80 ml zonnebloemolie
- 240 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda (baking soda)
- snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 gram frambozen
- 1 citroen
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen, de rest heb je niet nodig. Beleg de bodem van een ronde springvorm (25 cm) met bakpapier en vet de randen in.
-
Meng in een grote kom de yoghurt, eieren, suiker, vanille, citroenrasp en de olie, roer voorzichtig door elkaar.
-
Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout.
-
Voeg het bloemmengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer door elkaar (stop meteen met roeren als het gemengd is).
-
Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over de cake en duw ze zachtjes in het beslag.
-
Zet de vorm in de oven en bak 30 – 35 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt. Laat tien minuten staan en verplaats de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen. Bestrooi met wat poedersuiker en snij in punten.
10 Reacties
• Marja op 13 August 2012 ∞
• Lisa op 16 August 2012 ∞
• Marja op 16 August 2012 ∞
• Shirley op 21 August 2012 ∞
• Eveline op 22 August 2012 ∞
• Lisa op 22 August 2012 ∞
• Eveline op 23 August 2012 ∞
• Lisa op 23 August 2012 ∞
• Poes op 22 January 2013 ∞
• Fatima op 18 April 2013 ∞