Maanzaadcake met roomkaas

Een heerlijke, zachte maanzaadcake met een glazuur van citroen en roomkaas.

Probeer ook eens appelcake met dadels, limoencake of dubbele chocoladecake.

Maanzaadcake met roomkaas
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 65 gram maanzaad
  • 100 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Voor de bovenlaag

  • 40 gram Mon chou
  • 250 gram poedersuiker
  • 40 gram roomboter
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels nougatine

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Meng de boter met de melk en klop met de mixer of in de keukenmachine tot een zacht en romig geheel. DSC_0198 DSC_0200

  3. Meng de basterdsuiker en de kristalsuiker met de boter en mix voor 1 – 2 minuten.

  4. Klop de eieren los. Voeg langzaam schenkend toe aan het botermengsel terwijl je blijft mixen. DSC_0209

  5. Vet de vorm (18 cm) in en bekleed de onderkant met bakpapier. DSC_0206

  6. Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng het maanzaad erdoorheen en schep door het eiermengsel. Voeg de vanillesuiker toe. DSC_0221 DSC_0223 DSC_0232 DSC_0233

  7. Giet het beslag in de bakvorm en bak voor 35 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de cake komt. DSC_0241 DSC_0268

  8. Laat de cake 10 minuten afkoelen. Haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen. DSC_0306

  9. Meng de boter, roomkaas, poedersuiker en citroensap in een keukenmachine tot een geheel. Je kunt dit ook met de mixer doen. Let op: als je dit met de hand mengt, zeef dan eerst de poedersuiker om klonten te voorkomen. DSC_0314

  10. Besmeer de cake met het roomkaasmengsel. Strooi de nougatine eroverheen en zet de cake een half uur in de koelkast om de glazuur hard te laten worden. DSC_0318 DSC_0330

DSC_0213

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten