Home Page › Wereld › Italië ›
Rundercarpaccio
Deze rundercarpaccio wordt gemaakt met parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Carpaccio is een Italiaans gerecht dat bestaat uit dunne plakjes vlees (of vis). Je kunt dit als voorgerecht eten maar ook prima als hoofdgerecht met bijvoorbeeld stokbrood erbij. Kijk ook eens bij Italiaanse spinaziesalade, hummus of gevulde wraps.
Ingrediënten
- 125 gram rundercarpaccio
- 25 gram pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 50 gram rucola (of eikenbladsla)
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels croutons (eventueel)
Voor de dressing (of gebruik kant-en-klare dressing)
- 25 ml azijn
- 100 ml olijfolie
- 1 theelepel mosterd (evt. meer naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
Haal de carpaccio bij voorkeur een kwartier voordat je het klaar gaat maken uit de koelkast. Het vlees komt zo op kamertemperatuur.
Bereidingswijze & foto's
-
Rooster de pijnboompitten kort in een hete koekenpan (zonder olie of boter) tot ze bruin worden.
-
Verdeel de pijnboompitten over de carpaccio. Strooi ook eventueel de croutons eroverheen.
-
Leg een handje sla bovenop de carpaccio.
-
Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas.
-
Meng, als je de dressing zelf maakt, het zout door het azijn met een garde. Roer er de peper en mosterd door en voeg vervolgens de olie beetje bij beetje toe. Blijf kloppen tot je één geheel hebt.
-
Besprenkel de carpaccio met de dressing en serveer.
Er zijn nog geen reacties.