Home Page › Wereld › Italië ›
Pistachecantuccini met rozenwater
Knapperige, Italiaanse koekjes met pistaches en rozenwater.
Italiaanse koekjes met een Oosters tintje. Deze cantuccini zijn lekker en erg leuk om cadeau te geven. Je kunt ze een week bewaren (in een luchtdichte trommel). Een bijkomend voordeel is dat ze makkelijk zijn om te maken, dus als je nog tijd hebt, bak ze dan nog even voor vanavond. Of serveer ze met zoete, Italiaanse wijn als toetje. Probeer ook eens cranberrykoekjes met witte chocola, Mexicaanse chocoladekoekjes of amandelbiscotti.
Fijne kerstdagen iedereen!
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 75 gram pistaches
- 2 theelepels rozenwater
- 1 eiwit
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier en bestuif met bloem.
-
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de suiker, de eieren (niet het eiwit) en het rozenwater toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg. Kneed de pistaches erdoorheen. Vorm van het deeg drie langwerpige rollen (met de vorm van een halve cirkel). Leg de rollen op het bakpapier. Klop het eiwit los en bestrijk de rollen ermee.
-
Bak de cantuccini 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten afkoelen.
-
Gebruik een scherp mes om de rollen in plakken te snijden (elke plak moet ongeveer 1 cm dik zijn). Leg de plakken plat op de bakplaat.
-
Zet de plaat terug in de oven en bak nog eens 15 minuten of totdat ze goudbruin beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.
1 reactie
• Inge op 24 December 2010 ∞