Home Page › Wereld › Amerika ›
Mac ‘n cheese
Of: macaroni met kaas, spekjes en prei uit de oven.
Dit is echt een gerecht voor de herfst: een heerlijke, kazige macaroni! Het recept komt uit Lisa Faulkner’s Recipes from my Mother for my Daughter. Volgens haar is dit recept voor 4 – 6 personen, maar ik vind het knap als je de hele schaal met z’n vieren op kunt eten. Serveer deze pasta met een lekkere salade en je hebt een heerlijke maaltijd! Wij hebben het mosterdpoeder vervangen door grove mosterd en in plaats van broodkruim paneermeel gebruikt. Je kunt dit gerecht makkelijk vegetarisch maken door de Parmezaanse kaas te vervangen door een pittige, vegetarische kaas en de spekblokjes bijvoorbeeld te vervangen door geweekt eekhoorntjesbrood.
Probeer ook eens gebakken pasta met blauwe kaas, macaroni met salami of pastaschotel met ham, kaas, erwtjes en wortels.
Ingrediënten
- 300 gram macaroni
- 75 gram magere spekblokjes
- 2 stuks prei
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 600 ml melk
- 1 theelepel mosterd
- scheutje Worcestershire- saus
- 225 gram geraspte kaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 65 gram broodkruim
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de prei schoon en snij in dunne ringen. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg er wat zout aan toe. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze gaar. Giet af in een vergiet en zet apart.
-
Bak ondertussen de spekblokjes in een bakpan. Voeg de preiringen toe en bak het geheel totdat de prei zacht is, maar niet bruin. Meng met de macaroni en verdeel over de bodem van een grote ovenschaal.
-
Smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel goed door elkaar. Kook dit mengsel voor 1 – 2 minuten terwijl je blijft roeren (let op dat je het vuur niet te hoog zet). Neem nu een garde en voeg de melk toe in een langzame stroom terwijl je blijft kloppen. Let op dat je de melk niet te snel toevoegt.
-
Breng de saus aan de kook en voeg de mosterd en de Worcestershiresaus toe. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte kazen toe. Roer door elkaar.
-
Giet de kaassaus over de macaroni en besprenkel met paneermeel. Bak de schotel 25 minuten in de oven.
6 Reacties
• Marian op 23 October 2012 ∞
• Lilian op 23 October 2012 ∞
• Lisa op 23 October 2012 ∞
• Janna op 25 October 2012 ∞
• Lisa op 25 October 2012 ∞
• Yvonne op 30 November 2012 ∞