Home Page › Diner › Gevogelte ›
Maak je eigen pizza!
Naar een recept van Jamie Oliver. Erg leuk om te maken!
Het maken van je eigen pizza is bijzonder bevredigend. Het kneden van het deeg helpt je je stress af te reageren en je eigen beleg maken maakt de pizza extra smakelijk. Experimenteer!
Maak ook eens je eigen tortilla’s, quiche, een pizza met currysaus of probeer eens deze Italiaanse broodjes.
Ingrediënten
Voor het deeg
- 1 kilo wit broodmeel
- 1 eetlepel (zee)zout
- 2 zakjes gedroogde gist
- 1 eetlepel suiker
- 4 eetlepels olijfolie
- 6,5 dl lauwwarm water
Voor de tomatensaus
- 4 tenen knoflook
- handvol verse basilicum
- 3 blikken tomatenstukjes van 400 gram.
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Zeef de bloem in een kom.
-
Voeg het zout toe.
-
Roer in een aparte kom de gist, suiker, olijfolie en het water met een garde door elkaar.
-
Voeg het watermengsel geleidelijk toe aan de bloem, roer het met een lepel door elkaar.
-
Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg tot een soepel geheel.
-
Leg het deeg in een kom en bedek met een vochtige theedoek. Zet de kom op een warme plek en laat een uur rijzen.
-
Wrijf een deegroller in met bloem. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad.
-
Neem een stukje van het deeg (een bal zo groot als je handpalm) en rol dit met de deegroller uit tot een rond vlak.
De tomatensaus maken
-
Haal de knoflook door de knoflookpers.
-
Meng dit in een kom samen met de tomatenstukjes, de basilicum en het zout en de peper.
-
Verwarm de oven voor op de maximale stand (+- 250°C Celsius)
Pizza beleggen
-
Haal de bakplaat uit de oven en leg de pizzabodem erop.
-
Bestrijk de pizzabodem royaal met saus (smeer het niet op de randen).
-
Smeer de randen met een kwastje in met olijfolie.
-
Beleg de pizza naar keuze. Wij hebben een pizza Hawaii gemaakt: _ham, ananas, mozzarella, geraspte kaas, oregano, peper en zout.
-
Leg de belegde pizza voor ongeveer 10 – 15 minuten in de oven (of tot hij goudbruin is).
2 Reacties
• Bregje op 17 April 2009 ∞
• Lisa op 19 April 2009 ∞