Nimbu Pani

Maak je eigen citroenlimonade.

Een verfrissend drankje voor bijvoorbeeld een currymaaltijd. In India noemen ze dit drankje Nimbu Pani.

Serveer dit eens bij een currydiner met als hoofdgerecht een lekkere pittige curry Madras, als voorgerecht aardappelpakora’s en als toetje bananenijs met kokos! En bijvoorbeeld een glaasje Jeera Pani als aperitiefje.

Nimbu Pani
Moeilijkheid
Bereidingstijd
Aantal
1 liter

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 2 theelepel zout
  • citroensap van 2 citroenen
  • een hand vol IJsblokjes
  • Citroenschijfjes (optioneel)

Bereidingswijze & foto's

  1. Giet het water in een grote kan.

  2. Voeg de suiker en het zout toe en roer totdat het opgelost is.

  3. Roer de citroensap erdoor.

  4. Doe de ijsklontjes erbij.

  5. Serveer eventueel met een schijfje citroen op een glas (snij het schijfje half in en schuif op de rand van het glas).

1 reactie

  1. Hoi Hoi,

    Dit is heel erg lekker bij curry, maar zeker ook op een warme dag! Dit staat nu in de zomermaanden steeds in de koelkast!

    Thea

    Thea op 22 July 2009

Reactie achterlaten