Home Page › Drankjes ›
Jeera Pani
Komijnwater. Als voorafje bij een currymaaltijd.
Een pittig, apart drankje.
Serveer dit eens als aperitiefje bij een currydiner met als hoofdgerecht een lekkere curry Murghi Jhal Frezi, als voorgerecht aardappelpakora’s en als toetje bananenijs met kokos! En Nimbu Pani om tijdens de maaltijd de hitte te blussen.
Ingrediënten
- 2 theelepels komijnzaad
- 570 ml water
- 2 gedroogde chilli’s
- 15 gram verse munt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Neem een kookpan en zet hem op middelhoog vuur.
-
Strooi de komijnzaadjes erin en rooster ze totdat ze een tint donkerder zijn. Plet ze een beetje met een spatel.
-
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
-
Voeg de gedroogde chilli’s (niet gesneden), munt, zout en suiker toe.
-
Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
-
Roer het citroensap erdoor en haal van het vuur af. Laat afkoelen en zeef het geheel.
-
Giet het gezeefde water in kleine borrelglaasjes.
Er zijn nog geen reacties.