Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Klassieke trifle
Een klassieke trifle met lange vingers, custard, frambozen en slagroom.
Weer een succesvol recept uit Gregg’s Favourite Puddings. Hij bestrooit de trifle met rozenblaadjes, maar zegt dat zijn oma trifle altijd versierde met gekleurde sprinkels. Omdat de trifle zonder een bovenkant wel erg bloot is, heb ik er wat suikerhartjes overheen gestrooid. Het is een simpel recept. Ik was bang dat de alcohol erg overheersend zou zijn, maar dat valt enorm mee omdat de custard en slagroom dat weer compenseren. Voor kinderen zou ik vruchtensap gebruiken. Een trifle ziet er het mooist uit als je ze in individuele porties serveert. Maar je kunt het ook gewoon in een lasagneschaal maken. Ik heb het recept van Gregg Wallace wat aangepast en verse frambozen en lange vingers gebruikt (in plaats van jam en cake). Ook hebben we wat minder slagroom gebruikt.
Probeer ook eens mangotrifle, cranachan of trifle van chocola.
Ingrediënten
- 15 lange vingers
- 150 gram verse frambozen
- 4 eetlepels zoete sherry
- 4 eetlepels brandewijn
- Voor 6 personen custard
- 300 ml slagroom
- Ter decoratie suikerhartjes
Bereidingswijze & foto's
-
Verdeel de lange vingers over de bodem van een glazen ovenschaal (het formaat van een lasagneschaal). Schep de gepureerde frambozen eroverheen.
-
Meng de sherry en de brandewijn en giet over de lange vingers heen.
-
Schep de lauwwarme custard over de lange vingers en zet de schaal in de koelkast totdat het mengsel goed koud is.
-
Klop de slagroom en verdeel over de custard. Besprenkel met de suikerhartjes en serveer!
2 Reacties
• Gerrie Roozeboom op 1 July 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞