Klassieke trifle

Een klassieke trifle met lange vingers, custard, frambozen en slagroom.

Weer een succesvol recept uit Gregg’s Favourite Puddings. Hij bestrooit de trifle met rozenblaadjes, maar zegt dat zijn oma trifle altijd versierde met gekleurde sprinkels. Omdat de trifle zonder een bovenkant wel erg bloot is, heb ik er wat suikerhartjes overheen gestrooid. Het is een simpel recept. Ik was bang dat de alcohol erg overheersend zou zijn, maar dat valt enorm mee omdat de custard en slagroom dat weer compenseren. Voor kinderen zou ik vruchtensap gebruiken. Een trifle ziet er het mooist uit als je ze in individuele porties serveert. Maar je kunt het ook gewoon in een lasagneschaal maken. Ik heb het recept van Gregg Wallace wat aangepast en verse frambozen en lange vingers gebruikt (in plaats van jam en cake). Ook hebben we wat minder slagroom gebruikt.

Probeer ook eens mangotrifle, cranachan of trifle van chocola.

Klassieke trifle
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
6 - 8 personen

Ingrediënten

  • 15 lange vingers
  • 150 gram verse frambozen
  • 4 eetlepels zoete sherry
  • 4 eetlepels brandewijn
  • Voor 6 personen custard
  • 300 ml slagroom
  • Ter decoratie suikerhartjes

Bereidingswijze & foto's

  1. Pureer de frambozen met een vork. Trifle - 040 Trifle - 042

  2. Verdeel de lange vingers over de bodem van een glazen ovenschaal (het formaat van een lasagneschaal). Schep de gepureerde frambozen eroverheen. Trifle - 037 Trifle - 046

  3. Meng de sherry en de brandewijn en giet over de lange vingers heen. Trifle - 053

  4. Schep de lauwwarme custard over de lange vingers en zet de schaal in de koelkast totdat het mengsel goed koud is. Trifle - 072

  5. Klop de slagroom en verdeel over de custard. Besprenkel met de suikerhartjes en serveer! Trifle - 073 Trifle - 077

Trifle - 094

2 Reacties

  1. Er was vroeger en hij staat nog op de index een Engelse trifle. Als ik hem nu wil zien, zie ik ‘oops there is something missing’. Is hij van de aardbodem verdwenen?

    Gerrie Roozeboom op 1 July 2011

  2. Ha Gerrie, dat klopt. Als we een betere versie maken van een gerecht, publiceren we die op onze site en halen we de andere weg. We willen namelijk alleen de lekkerste dingen op Yummy in my Tummy publiceren :). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 July 2011

Reactie achterlaten