Eton mess met frambozen

Een lekker, zomers toetje met verse frambozen, ricotta en amaretti.

Ik weet niet of dit toetje officieel nog een Eton mess mag heten. Een Eton mess bestaat normaal gesproken uit slagroom, meringue en aardbeien. Dat idee heb ik aangepast door een toetje te maken met amaretti, frambozen en ricotta. De combinatie is erg lekker, maar als je elementen wilt vervangen, kan dat. Experimenteer met verschillende soorten fruit en in plaats van ricotta kun je ook mascarpone, slagroom of Griekse yoghurt gebruiken. Het is een vrij zwaar toetje, dus serveer het in kleine porties. Zorg dat je dit toetje net voor het serveren pas mengt, anders worden de koekjes zacht.

Probeer ook eens snelle roomkaastoetjes, zomerfruit met Barbados cream of cranachan.

Eton mess met frambozen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 - 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels amaretto
  • 150 gram verse frambozen
  • 40 gram amaretti (12 stuks)

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de ricotta met de poedersuiker en amaretto in een kom, klop met een garde door elkaar. Frambozenfool - 05 Frambozenfool - 06 Frambozenfool - 07

  2. Verkruimel de amaretti en schep door het ricottamengsel. Frambozenfool - 08 Frambozenfool - 09

  3. Vouw de helft van de frambozen door het ricottamengsel. Frambozenfool - 11

  4. Verdeel het mengsel tussen 3 – 4 glazen en besprenkel met de rest van de frambozen. Serveer meteen.

Frambozenfool - 16

3 Reacties

  1. Volgens mij hebben wij vroeger op Guernsey heel vaak aardbeien met slagroom en schuim op, en het blijft een toetje om je vingers bij af te likken. Maar met frambozen lijkt me ook heerlijk. Beetje granaatappelsap erdoor ook trouwens!

    win op 2 August 2012

  2. Guernsey, dat moest ik even opzoeken op Google hoor. Was dat op vakantie? Ja, Engelsen zijn er dol op, hè. Het is ook wel een lekkere uitvinding. Granaatappelsap lijkt me ook lekker! En dan misschien een oosterse versie, met meringue en labneh, oh, ideeën!

    Lisa op 2 August 2012

  3. Ik ga niet experimenteren. Het recept vind ik zelfs verbeterd; frambozen smaken verfijnder en ik vind de cantucci smakelijker dan het schuim!

    gerrie roozeboom op 3 August 2012

Reactie achterlaten