Home Page › Toetjes › Fruit ›
Eton mess met frambozen
Een lekker, zomers toetje met verse frambozen, ricotta en amaretti.
Ik weet niet of dit toetje officieel nog een Eton mess mag heten. Een Eton mess bestaat normaal gesproken uit slagroom, meringue en aardbeien. Dat idee heb ik aangepast door een toetje te maken met amaretti, frambozen en ricotta. De combinatie is erg lekker, maar als je elementen wilt vervangen, kan dat. Experimenteer met verschillende soorten fruit en in plaats van ricotta kun je ook mascarpone, slagroom of Griekse yoghurt gebruiken. Het is een vrij zwaar toetje, dus serveer het in kleine porties. Zorg dat je dit toetje net voor het serveren pas mengt, anders worden de koekjes zacht.
Probeer ook eens snelle roomkaastoetjes, zomerfruit met Barbados cream of cranachan.
Ingrediënten
- 250 gram ricotta
- 1 eetlepel poedersuiker
- 2 eetlepels amaretto
- 150 gram verse frambozen
- 40 gram amaretti (12 stuks)
3 Reacties
• win op 2 August 2012 ∞
• Lisa op 2 August 2012 ∞
• gerrie roozeboom op 3 August 2012 ∞