Home Page › Wereld › Amerika ›
Creoolse kip
Een lekker, zoet kipgerecht!
Dit is een heerlijk recept, als je van zoete gerechten houdt. Het recept komt van deze website. Zorg dat je een ovenschaal gebruikt met deksel of dat je de ovenschaal de eerste 45 minuten bedekt met aluminiumfolie, dat zorgt ervoor dat de kip zo mals wordt.
Probeer ook eens geroosterde kippenpoten met ahornsiroop, kip met verse vijgen en sherry of kippenpoten in pruimensaus.
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 theelepels olie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 1 blikje tomatenpuree (75 gram)
- 50 gram rozijnen
- 1/2 theelepel currypoeder
- 160 ml kippenbouillon
- 1 laurierblad
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Was de rozijnen.
-
Smeer de kippenpoten in met de basterdsuiker. Verhit de olie in een bakpan en bak de kippenpoten in een paar minuten bruin. Let op dat de suiker op de kip niet verbrandt. Haal de poten uit de pan en stop ze in een ovenschaal (met deksel).
-
Voeg de ui en de knoflook toe. Laat 4 – 5 minuten op laag vuur bakken of totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de paprikastukjes, de tomatenpuree, de rozijnen, het currypoeder, de bouillon, het laurierblad en naar smaak zout en peper toe. Schep door elkaar.
-
Giet het mengsel bij de kip in de ovenschaal.
-
Zet een deksel op de ovenschaal (of bedek met aluminiumfolie) en bak de kip 45 minuten met een deksel. Haal dan de deksel eraf en bak nog eens 30 minuten zonder deksel.
-
Serveer de kip bijvoorbeeld met rijst en broccoli.
Er zijn nog geen reacties.