Custard

Maak je eigen custard!

Dit recept voor custard komt uit Gregg’s Favourite Puddings. Als je vla wilt, volg je het recept hieronder. Wil je graag pudding? Dan moet je het mengsel langer laten indikken.

Probeer ook eens flan, panna cotta of griesmeel uit de oven.

eigeel vanillestokje
Custard
Moeilijkheid
Gevorderd
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
6 personen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 325 ml melk
  • 325 ml ongeklopte slagroom
  • 6 eigelen
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Stop de zaadjes in een steelpan en leg het stokje erbij. Trifle - 001 Trifle - 002

  2. Schenk de melk en de room in de pan. Zet de pan op het vuur en breng langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel begint met koken en laat 20 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Haal dan het vanillestokje uit de pan. Trifle - 005 Trifle - 009

  3. Klop de eigelen en de suiker los in een kom. Giet de melk langzaam over de eigelen terwijl je goed klopt. Maak de pan schoon en giet het mengsel dan weer terug de pan in. Trifle - 011 Trifle - 013 Trifle - 015 Trifle - 017

  4. Zet de pan op het vuur (tussen laag en middelhoog in) en laat goed warm worden, terwijl je blijft roeren met een houten lepel. Op een gegeven moment merk je dat het mengsel gaat indikken. Zodra het mengsel blijft plakken op de achterkant van de houten lepel, is de custard klaar (dit kan 10 minuten duren). Let op dat het mengsel niet kookt, anders kan het gaan schiften. Trifle - 019 Trifle - 025

Trifle - 035

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten