Knoflooksoep uit de Périgord

Simpel én ontzettend lekker!

Probeer naast deze soep ook eens deze heerlijke Franse uiensoep, lekkere frisse venkelsoep of pittige groentesoep met courgette.

garlic soup
Knoflooksoep uit de Périgord
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 liter

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie of boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml water
  • 500 ml melk
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn
  • Voor 1 liter bouillonblokjes
  • Peper en zout

Bewaartip: deze soep kun je invriezen.

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de knoflook en haal ze door een knoflookpers of stamp ze fijn met een vijzel. Knoflooksoep - 001 Knoflooksoep - 002

  2. Verwarm de olie of boter in een steelpan.

  3. Roer de bloem erdoor en roer zanderig met een garde (op laag vuur). Knoflooksoep - 003 Knoflooksoep - 004

  4. Voeg de geperste knoflook toe.

  5. Voeg, al roerend met de garde, de melk toe. Knoflooksoep - 005

  6. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met het water toe aan de soep.

  7. Laat dit, onder af en toe roeren, heet worden.

  8. Splits het ei.

  9. Roer het eiwit in slierten door de soep (met een vork). Roer even na met een garde om grote stukken eiwit te voorkomen. Knoflooksoep - 011

  10. Meng het eigeel met azijn en voeg dit toe aan de soep.

  11. Laat de soep goed heet worden. knoflooksoep

Knoflooksoep - 015

6 Reacties

  1. Hoi hoi,

    Lekker soepje!! Voordeel van jullie site, lekker en gemakkelijk.

    Groetjes Thea

    Thea op 1 July 2009

  2. Op ‘t laatst lekkere brie door de soep smelten,aanrader!

    Evelien op 14 November 2011

  3. Hoi Evelien, dat klinkt hartstikke lekker, gaan we proberen! Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 17 November 2011

  4. Vond dit recept gister in een oud nnummer van en France. En ik had weri8nig tgeld, maar genoeg voor uien en knoflook. Heb de melk achterwege gelaten, maar deze soep is goddelijk.

    Rudo op 27 January 2012

  5. wat voor een soort bouillon raden jullie aan? Vis/kip/rund/groenten….?

    Annemarie op 20 November 2012

  6. Hoi Annemarie, ik zou groentenbouillon of kippenbouillon gebruiken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 20 November 2012

Reactie achterlaten