Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Knoflooksoep uit de Périgord
Simpel én ontzettend lekker!
Probeer naast deze soep ook eens deze heerlijke Franse uiensoep, lekkere frisse venkelsoep of pittige groentesoep met courgette.
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie of boter
- 3 eetlepels bloem
- 500 ml water
- 500 ml melk
- 7 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1 eetlepel azijn
- Voor 1 liter bouillonblokjes
- Peper en zout
Bewaartip: deze soep kun je invriezen.
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de knoflook en haal ze door een knoflookpers of stamp ze fijn met een vijzel.
-
Verwarm de olie of boter in een steelpan.
-
Roer de bloem erdoor en roer zanderig met een garde (op laag vuur).
-
Voeg de geperste knoflook toe.
-
Voeg, al roerend met de garde, de melk toe.
-
Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met het water toe aan de soep.
-
Laat dit, onder af en toe roeren, heet worden.
-
Splits het ei.
-
Roer het eiwit in slierten door de soep (met een vork). Roer even na met een garde om grote stukken eiwit te voorkomen.
-
Meng het eigeel met azijn en voeg dit toe aan de soep.
-
Laat de soep goed heet worden.
6 Reacties
• Thea op 1 July 2009 ∞
• Evelien op 14 November 2011 ∞
• Lisa op 17 November 2011 ∞
• Rudo op 27 January 2012 ∞
• Annemarie op 20 November 2012 ∞
• Lisa op 20 November 2012 ∞