Home Page › Hapjes ›
Pittige hapjes
Pittige crackers! Heerlijk om bijvoorbeeld te dippen in chilisaus, guacamole of hummus.
Deze pittige hapjes lijken op crackers maar zijn iets zachter. Zorg ervoor dat je ze, als ze gebakken zijn, apart van elkaar laat afkoelen. Op deze manier worden ze lekker krokant. Wij hebben voor dit recept de ongemalen versies van koriander en komijn gebruikt. Als je deze kruiden namelijk eerst even roostert in een pan zonder boter of olie en daarna fijnstampt met een vijzel, krijg je extra veel smaak. Dit recept is gebaseerd op Nigella’s hete schijfjes uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’.
Probeer ook eens geroosterde noten met rozemarijn, zelfgemaakt nacho’s of hartige muffins met mozzarella.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 50 ml melk
- 15 gram boter
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel koriander
- 1 theelepel cayennepeper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de melk, maar laat het niet koken.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Meng de bloem met de kruiden en wrijf de boter erin. Je krijgt nu een mengsel met de grootte van broodkruimels. Meng de citroensap erdoorheen.
-
Schenk geleidelijk aan de hete melk bij het bloemmengsel terwijl je blijft kneden. Kneed het deeg met je handen tot een bal.
-
Bestuif een deegroller en een werkblad met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (maar zorg wel dat het stevig genoeg is om uit te steken). Gebruik een ronde vorm om de crackers uit te steken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de crackers voor 5 minuten. Ze zijn dan bruinig en enigszins gerezen. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal ze daarna van de bakplaat af en verdeel ze over een rooster. Laat ze daarop volledig afkoelen. Serveer met een bakje hete chilisaus, hummus of guacamole.
2 Reacties
• Deborah op 4 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞