IJskoffie

Perfect voor warme zomerdagen!

Ik had opeens enorme zin in ijskoffie. Na wat speurwerk op Google, had ik wat recepten gevonden die me wel geschikt leken. Een hele hoop recepten vielen af, want ik had geen zin om de koffie eerst in te vriezen of om een hele nacht te wachten totdat de koffie sterk genoeg was. Na wat recepten vergeleken te hebben, heb ik deze versie gemaakt. De blender zorgt voor een heerlijk schuimig laagje aan de bovenkant en de koffie is ijskoud, lekker verfrissend. Je kunt er zoveel ingrediënten aan toevoegen als je zelf wilt (slagroom, Baileys, chocolademelk etc.). Gebruik wel sterke koffie (wij gebruiken Arpeggio van Nespresso).

Alhoewel je op dit drankje geen nacht hoeft te wachten, moet je wel even geduld hebben totdat de koffie afgekoeld is. Als je de hete koffie op de ijsklontjes schenkt, smelten ze allemaal meteen en krijg je natuurlijk lauwe koffie. Dus laat het zeker afkoelen, eventueel in de koelkast.

Meer verkoelende drankjes proberen? Kijk dan eens bij deze bananenmilkshake, ijsthee of citroenlimonade.

IJskoffie
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 flinke glazen

Ingrediënten

  • 225 ml verse koffie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 8 ijsklontjes

Bereidingswijze & foto's

  1. Roer de suiker door de hete (!) koffie heen. Laat hem vervolgens helemaal afkoelen. IJskoffie - 01 IJskoffie - 03 IJskoffie - 06

  2. Schenk de koffie in de blender.

  3. Schenk de melk bij de koffie. IJskoffie - 11

  4. Voeg de ijsklontjes toe en laat de blender draaien totdat er geen grote stukken ijs meer te zien zijn. IJskoffie - 13 IJskoffie - 14

  5. Schenk in glazen en serveer meteen.

IJskoffie - 19

2 Reacties

  1. Ook lekker om in de blender een bounty icecream of mars mee te blenden! Geniet ervan!!!!

    Annie op 12 July 2012

  2. Ik maak zelf altijd ijskoffie met honing en rietsuiker, ook erg lekker!

    Renate op 29 November 2012

Reactie achterlaten