Wraps met tomatensalsa en chorizo

Een lekker en snel gerecht voor drukke doordeweekse dagen.

Dit recept is simpel, maar erg lekker. Het maken van de tomatensalsa kun je het beste een paar uur van tevoren doen, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Wij hebben Tasty Tom tomaten gebruikt, maar je kunt ook andere soorten proberen. Voor deze salsa hebben wij bij de tomaten de zaadjes erin gelaten. Je krijgt dan een wat nattere salsa, maar dat vonden wij geen probleem. Wil je een drogere salsa? Ontzaad de tomaten dan voordat je ze in stukjes snijdt. Probeer ook eens Mexicaanse tortilla’s, enchilada con pollo of gevulde wraps.

gevulde wraps snelle chilimaaltijd snelle wraps tomatensalsa tortilla met chorizo wraps met chorizo
Wraps met tomatensalsa en chorizo
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 tortilla’s
  • 125 gram chorizo
  • 40 gram rucola
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels zure room

Voor de tomatensalsa

  • 450 gram tomaten
  • 1 groene peper
  • 1 limoen
  • handvol verse koriander
  • 1 rode ui

Bereidingswijze & foto's

  1. Maak de salsa minstens een uur van tevoren. Was de tomaten en snij in blokjes. Pel de rode ui en snij fijn. Was de koriander en hak fijn. Haal de zaadjes uit de groene peper als je de salsa niet te pittig wil en snij fijn. Wraps met salsa - 001 Wraps met salsa - 009 Wraps met salsa - 012

  2. Meng de tomaten, rode ui, koriander en de groene peper in een kom. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de salsa en roer door elkaar. Dek de salsa af met folie en bewaar in de koelkast. Wraps met salsa - 014

  3. Trek het velletje van de chorizo af en halveer het stuk horizontaal. Snij de stukken in reepjes en bak ze in een pan zonder boter of olie voor 3 – 4 minuten (ligt eraan hoe krokant je de chorizo wil). Wraps met salsa - 023 Wraps met salsa - 025 Wraps met salsa - 026

  4. Pel de andere rode ui en snij in ringen.

  5. Verwarm de tortilla’s allebei 15 seconden in de magnetron. Besmeer ze met de zure room. Wraps met salsa - 027

  6. Leg op elke tortilla 3 eetlepels salsa. Verdeel de rode ui eroverheen en bedek met de chorizo. Dek af met de rucola. Leg de ene helft van de tortilla over de vulling heen en stop hem daar goed in. Rol de tortilla vervolgens verder op en leg hem met de naad naar beneden neer. Snij de tortilla halverwege schuin door. Serveer meteen. Wraps met salsa - 029 Wraps met salsa - 032 Wraps met salsa - 034 Wraps met salsa - 037

Wraps met salsa - 046

1 reactie

  1. Daar mag je me wel voor wakker maken :)

    Loyoya's kitchen op 14 June 2010

Reactie achterlaten