Home Page › Diner ›
Wraps met tomatensalsa en chorizo
Een lekker en snel gerecht voor drukke doordeweekse dagen.
Dit recept is simpel, maar erg lekker. Het maken van de tomatensalsa kun je het beste een paar uur van tevoren doen, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Wij hebben Tasty Tom tomaten gebruikt, maar je kunt ook andere soorten proberen. Voor deze salsa hebben wij bij de tomaten de zaadjes erin gelaten. Je krijgt dan een wat nattere salsa, maar dat vonden wij geen probleem. Wil je een drogere salsa? Ontzaad de tomaten dan voordat je ze in stukjes snijdt. Probeer ook eens Mexicaanse tortilla’s, enchilada con pollo of gevulde wraps.
Ingrediënten
- 2 tortilla’s
- 125 gram chorizo
- 40 gram rucola
- 1 rode ui
- 2 eetlepels zure room
Voor de tomatensalsa
- 450 gram tomaten
- 1 groene peper
- 1 limoen
- handvol verse koriander
- 1 rode ui
Bereidingswijze & foto's
-
Maak de salsa minstens een uur van tevoren. Was de tomaten en snij in blokjes. Pel de rode ui en snij fijn. Was de koriander en hak fijn. Haal de zaadjes uit de groene peper als je de salsa niet te pittig wil en snij fijn.
-
Meng de tomaten, rode ui, koriander en de groene peper in een kom. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de salsa en roer door elkaar. Dek de salsa af met folie en bewaar in de koelkast.
-
Trek het velletje van de chorizo af en halveer het stuk horizontaal. Snij de stukken in reepjes en bak ze in een pan zonder boter of olie voor 3 – 4 minuten (ligt eraan hoe krokant je de chorizo wil).
-
Pel de andere rode ui en snij in ringen.
-
Verwarm de tortilla’s allebei 15 seconden in de magnetron. Besmeer ze met de zure room.
-
Leg op elke tortilla 3 eetlepels salsa. Verdeel de rode ui eroverheen en bedek met de chorizo. Dek af met de rucola. Leg de ene helft van de tortilla over de vulling heen en stop hem daar goed in. Rol de tortilla vervolgens verder op en leg hem met de naad naar beneden neer. Snij de tortilla halverwege schuin door. Serveer meteen.
1 reactie
• Loyoya's kitchen op 14 June 2010 ∞