Wokschotel met kip

Een snelle en heerlijke wokschotel met kip en noedels.

Probeer ook eens Japanse noodlesalade, Thaise kip in mangosaus of warme kip-currysalade.

bleekselderij paprika wokschotel wokschotel met kip wortel
Wokschotel met kip
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 150 gram noedels
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 cm verse gember
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel sweet chillisaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui en snij in stukjes. Rasp de wortel en snij in dunne, langwerpige reepjes. Snij de paprika en bleekselderij in reepjes. Wokschotel - 005

  2. Schil de gember en rasp hem fijn.

  3. Snij de kipfilet in blokjes.

  4. Verhit de olie in een wokpan. Voeg de kipfilet toe en bak voor 4 minuten of totdat de stukjes bruin beginnen te kleuren.

  5. Voeg de wortel toe en bak voor 3 minuten op hoog vuur mee.

  6. Voeg de rest van de groenten toe en roer door elkaar. Bak voor 3 – 4 minuten of totdat de groenten beetgaar zijn. Wokschotel - 009

  7. Voeg de gember toe en roer door elkaar. Wokschotel - 016

  8. Bereid de noedels volgens de verpakking. Wokschotel - 012

  9. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden.

  10. Voeg de noedels toe aan het groentenmengsel. Roer door elkaar. Wokschotel - 019

  11. Meng in een kom de sojasaus, chillisaus en de limoensap. Voeg toe aan de noedels en roer door elkaar.

  12. Voeg de sesamzaadjes toe en roer opnieuw. Schep op borden en serveer! Wokschotel - 021

Wokschotel - 029

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten