Home Page › Diner ›
Wokschotel met kip
Een snelle en heerlijke wokschotel met kip en noedels.
Probeer ook eens Japanse noodlesalade, Thaise kip in mangosaus of warme kip-currysalade.
Ingrediënten
- 150 gram noedels
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 wortels
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 3 cm verse gember
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel sweet chillisaus
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in stukjes. Rasp de wortel en snij in dunne, langwerpige reepjes. Snij de paprika en bleekselderij in reepjes.
-
Schil de gember en rasp hem fijn.
-
Snij de kipfilet in blokjes.
-
Verhit de olie in een wokpan. Voeg de kipfilet toe en bak voor 4 minuten of totdat de stukjes bruin beginnen te kleuren.
-
Voeg de wortel toe en bak voor 3 minuten op hoog vuur mee.
-
Voeg de rest van de groenten toe en roer door elkaar. Bak voor 3 – 4 minuten of totdat de groenten beetgaar zijn.
-
Voeg de gember toe en roer door elkaar.
-
Bereid de noedels volgens de verpakking.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden.
-
Voeg de noedels toe aan het groentenmengsel. Roer door elkaar.
-
Meng in een kom de sojasaus, chillisaus en de limoensap. Voeg toe aan de noedels en roer door elkaar.
-
Voeg de sesamzaadjes toe en roer opnieuw. Schep op borden en serveer!
Er zijn nog geen reacties.