Home Page › Diner › Snel ›
Tomatensoep met basilicum
Een smakelijke soep met trostomaten en verse basilicum. Zowel warm als koud erg lekker!
Gebruik voor dit recept rijpe trostomaten, dat maakt echt verschil in smaak. Wij hebben de soep niet gezeefd, maar als je een helemaal gladde soep wilt, doe dat dan vooral wel. Probeer ook eens kippensoep, gazpacho met geroosterde paprika of minestrone.
Ingrediënten
- 1 kilo trostomaten
- 800 ml groentebouillon
- 1 flinke hand verse basilicum
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 laurierbladeren
- 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
- 1/2 theelepel suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- Naar smaak zout en peper
- Om te serveren crème fraîche
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de uien en de knoflook en snij in stukjes. Was de bleekselderij en snij in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Roer door elkaar en verwarm voor 2 – 3 minuten. Voeg dan de bleekselderij toe en zet het vuur laag. Roer af en toe terwijl je de tomaten snijdt.
-
Was de tomaten en snij ze in vieren. Haal de kern eruit. Voeg de tomaten toe aan het uimengsel. Schep door elkaar.
-
Voeg de laurierbladeren, de tomatenpuree en de suiker toe en roer door elkaar. Schenk de bouillon erbij.
-
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Als je de soep wilt zeven, moet je het nu doen.
-
Was de basilicum en hak fijn. Roer de basilicum door de soep. Schep de soep in kommen en schep er wat crème fraîche door.
2 Reacties
• Emma Hendrickx op 5 September 2010 ∞
• Lisa op 5 September 2010 ∞