Minestrone

Een Italiaanse soep, tjokvol met groenten.

Probeer ook eens linzensoep, gazpacho of Franse uiensoep.

italiaanse groentensoep italiaanse soep minestrone
Minestrone
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
1,5 liter soep

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 1,5 winterpeen
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 handjes, bevroren erwten
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 aardappel
  • 1,75 liter groentebouillon
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 75 gram macaroni
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas om te serveren

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij alle groenten in kleine blokjes.

  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan.

  3. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak voor een paar minuten. Minestronesoep - 002

  4. Voeg de tomaten toe en roer door elkaar. Minestronesoep - 003

  5. Voeg de winterpeen, bleekselderij en paprika toe. Roerbak voor een paar minuten. Minestronesoep - 005

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes. Voeg toe aan het groentemengsel.

  7. Roer de tomatenpuree door de groenten.

  8. Schenk de bouillon erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Minestronesoep - 009

  9. Voeg de macaroni toe en kook opnieuw voor 10 minuten.

  10. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de erwtjes toe aan de soep. Roer door elkaar. Minestronesoep - 015

  11. Haal de rozemarijn van de takjes af en hak fijn. Roer dit door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 – 10 minuten zachtjes koken.

  12. Schep de soep in kommen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

minestrone

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten