Home Page › Wereld › Italië ›
Minestrone
Een Italiaanse soep, tjokvol met groenten.
Probeer ook eens linzensoep, gazpacho of Franse uiensoep.
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 1,5 winterpeen
- 1 paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 handjes, bevroren erwten
- 1 blik (400 gram) kikkererwten
- 1 aardappel
- 1,75 liter groentebouillon
- 2 takjes verse rozemarijn
- 75 gram macaroni
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas om te serveren
Bereidingswijze & foto's
-
Snij alle groenten in kleine blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote soeppan.
-
Voeg de ui en knoflook toe en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg de tomaten toe en roer door elkaar.
-
Voeg de winterpeen, bleekselderij en paprika toe. Roerbak voor een paar minuten.
-
Schil de aardappel en snij in blokjes. Voeg toe aan het groentemengsel.
-
Roer de tomatenpuree door de groenten.
-
Schenk de bouillon erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de macaroni toe en kook opnieuw voor 10 minuten.
-
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de erwtjes toe aan de soep. Roer door elkaar.
-
Haal de rozemarijn van de takjes af en hak fijn. Roer dit door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog 5 – 10 minuten zachtjes koken.
-
Schep de soep in kommen en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
![minestrone](/images/2009/12/minestrone.jpg)
Er zijn nog geen reacties.