Home Page › Wereld › Amerika ›
Jamie’s steak sandwich
Dit is een heerlijk broodje!
Dit is zo’n recept waar je meteen weer zin in krijgt als je het recept aan het typen bent. Toen we Jamie Oliver het zagen maken in 30-minute meals, zijn we meteen daarna naar de winkel gerend om de ingrediënten te halen. Het is uiteraard onderdeel van een maaltijd met een voorgerecht en nagerecht (zoals alle recepten in 30-minute meals), maar wij hebben alleen deze sandwich gemaakt. Wij hebben een ciabatta gebruikt en zelf een mierikswortelsaus gemaakt. Het is echt een geweldige sandwich! Probeer ook eens tosti met brie en appelchutney, cheeseburger of ciabatta met gepocheerd ei en bacon.
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- 1 entrecote (220 gram)
- handje verse tijm
- 3 handjes veldsla of rucola
- 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
- handje verse peterselie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 2 eetlepel olijfolie
- Versgemalen zout en peper
- Om te besprenkelen olijfolie
Voor de mierikswortelsaus
- 4 eetlepels zure room
- 1,5 eetlepel mierikswortel (uit een potje)
- 1/2 theelepel Worcestersaus
- Versgemalen peper
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de zure room, mierikswortel, Worcestershiresaus en peper in een kom door elkaar.
-
Verwarm de contactgril voor op de hoogste stand (of gebruik een bakpan). Bestrooi de entrecote met zout, peper en olijfolie. Trek de tijmblaadjes van de takjes en strooi over de entrecote. Wrijf goed in en draai de entrecote om, herhaal nog een keer het zout, de peper, de 2 eetlepels olijfolie en de tijm. Leg de entrecote in de pan of in de gril. Leg de entrecote 1,5 minuut in een contactgril (hoogste stand) voor medium.
-
Hak de geroosterde paprika’s fijn met een eetlepel van het sap uit de pot. Trek de blaadjes van de peterselie en hak door de paprika’s heen. Besprenkel met peper, zout, de balsamico-azijn en de olie. Hak nog eens fijn.
-
Leg de entrecote op de salsa van geroosterde paprika’s.
-
Halveer de ciabatta, besprenkel met olijfolie en besmeer met de mierikswortelsaus (naar smaak, wij gebruikten ongeveer 2 eetlepels voor een hele ciabatta). Beleg met de veldsla. Snij de entrecote in plakjes en verdeel over de ciabatta. Bedek met de salsa (bewaar het vocht op je snijplank!). Neem de bovenkant van de ciabatta en wrijf met de zachte kant over je snijplank heen (met het vocht van de salsa en het vlees). Leg op de andere helft van de ciabatta en serveer. Jam!
11 Reacties
• emma op 30 June 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Willem op 18 December 2011 ∞
• Michelle op 18 December 2011 ∞
• Lisa op 19 December 2011 ∞
• Astrid op 24 December 2011 ∞
• Lisa op 24 December 2011 ∞
• Nadira op 3 January 2012 ∞
• Lisa op 4 January 2012 ∞
• Leone op 28 January 2012 ∞
• Janna op 7 October 2012 ∞