Home Page › Diner › Snel ›
Geurige Champignons
Bij mijn vader thuis zijn ze dol op paddenstoelen en daar leerde ik een snelle snack te maken van overgebleven champignons.
Champignons maken een prima tussendoortje: ze zijn voedzaam, veelzijdig en bevatten weinig calorieën (lees meer op voedingscentrum.nl). Je kunt ze overal kopen, maar zorg altijd dat je verse champignons koopt en niet ingeblikte. Dit recept is een eenvoudige manier om champignons op smaak te brengen als aanvulling op Mediterrane en Oosterse recepten, tapasschotels of als tussendoortje. Ik gebruik boter en olijfolie voor extra smaak, maar je kunt ook alleen boter gebruiken. Van hier kun je gaan experimenteren met kruiden en verschillende soorten paddestoelen.
Kijk ook eens bij rode en witte garnalen, geroosterde pompoenpitten of hummus.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g champignons
- 2 el droge sherry
- 1 teen knoflook fijn gehakt
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- zout & peper
Variatietip: voeg op het einde een scheutje slagroom of crème fraîche toe en wat fijngehakte bieslook voor een roomsausje.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de boter en olijfolie in een pannetje.
-
Voeg de champignons toe en roer deze goed om zodat ze volledig bedekt zijn in boter.
-
Laat op laag vuur 10 minuten pruttelen, tot het meeste van het vocht uit de champignons getrokken is.
-
Voeg sherry, knoflook, zout en peper toe en laat nog zo’n 5 tot 10 minuten pruttelen.
-
Boter afgieten en serveren.
Er zijn nog geen reacties.