Geitenkaastosti met geroosterde paprika

Een tosti met zachte geitenkaas, geroosterde paprika's en versgemalen peper.

Cambridge-2 Ik zat laatst weer eens foto’s te bekijken van een paar jaar geleden. In 2008 ging ik met Iris een paar dagen naar Cambridge. Een van de dingen die we daar gedaan hebben, is het bezoeken van ‘Saint George’, een pub aan de rand van het centrum.

Toen mijn vader in de jaren ’70 namelijk in Cambridge studeerde, ging hij daar vaak samen met mijn moeder heen. Iris en ik wilden dus wel even zien waar mijn ouders kwamen toen ze jong waren (zijn ze nog steeds hoor). Daar hebben we een heerlijke, decadente warme chocomel gedronken en een sandwich met geitenkaas en geroosterde paprika gegeten. De sandwich was erg lekker en zo simpel! Toen ik de foto weer zag, had ik er meteen weer zin in. Alleen had ik wel zin in iets warms, dus heb ik er een tosti van gemaakt. Simpeler kan niet.

Geitenkaastosti

Ik gebruik meestal zachte geitenkaas van Bettine, die is verdeeld in zes plakjes. Je hebt er twee nodig voor een tosti. De geroosterde paprika komt uit een pot, dat kun je zelf natuurlijk ook doen, maar voor een tosti vind ik dat net te veel moeite. Als je bevroren boterhammen gebruikt, is de geitenkaas een stuk makkelijker te smeren.

Probeer ook eens bagel met hummus en avocado, croque madame of tosti met brie en appelchutney.

Geitenkaastosti met geroosterde paprika
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 tosti

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • 2 plakjes geitenkaas
  • 1 geroosterde paprika
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm het tosti-apparaat voor.

  2. Besmeer een boterham met de geitenkaas. DSC_0008 DSC_0009

  3. Snij de paprika in plakjes en leg op de geitenkaas. Bestrooi met versgemalen peper. Leg de andere boterham erop. DSC_0016

  4. Bak de tosti goudbruin (2 – 4 minuten). Serveer warm. DSC_0018

DSC_0020

3 Reacties

  1. Goede tip van de bevroren boterhammen dat ging een stuk gemakkelijker. Ik had nog wat rauwe paprika over en heb die in een pan aangezet. Was erg lekker! Misschien zou ik er de volgende keer wat honing over doen. Heb het met zoet-zure saus gegeten. Hmmm!

    Janna op 22 January 2012

  2. Hoi Janna, wat leuk dat je ‘m al geprobeerd hebt! Goede tip van de honing, gaan we volgende keer ook eens proberen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 22 January 2012

  3. Vandaag heb ik hem gemaakt met geroosterde paprika (uit potje maar oke… hihi) en honing. Het geeft net een wat zoetere smaak. En de geroosterde paprika maakt het geheel VEEL smaakvoller dan zelf paprika aanzetten in de pan. Hmmm!

    Janna op 29 January 2012

Reactie achterlaten