Home Page › Diner › Snel ›
Gazpacho met geroosterde paprika
Een Spaanse, koude soep met geroosterde paprika's.
Dit recept is perfect voor dagen waarop het te warm is om boven het fornuis te hangen. Als je het zelfs te warm vindt om de oven aan te zetten, laat de paprika’s dan rauw of gebruik dit recept voor gazpacho. Dit recept kun je zo veel werk maken als je zelf wilt. Wij hebben de tomaten bijvoorbeeld niet ontveld of ontzaad, maar doe dat vooral wel als je dat lekkerder vindt. Zet de soep minstens twee uur voor het serveren in de koelkast. Probeer ook eens minestrone, Pho of soep met erwtjes, munt en spekjes.
Ingrediënten
- 900 gram trostomaten
- 2 rode paprika’s
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 4 bosuitjes
- 1 limoen
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 3 eetlepels verse kruiden (basilicum, tijm, peterselie)
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Halveer de paprika’s, haal de pitjes eruit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (de bolle kant naar boven). Stop in de oven voor 20 minuten of totdat de bovenkant zwart ziet. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Was ondertussen de tomaten en snij ze in vieren. Stop ze in een kom.
-
Schil de komkommer en snij in stukjes, voeg toe aan de tomaten.
-
Pel de buitenkant (het zwarte gedeelte) van de paprika’s eraf en snij het vruchtvlees in stukken. Voeg toe aan het tomatenmengsel.
-
Stop de helft van het tomatenmengsel in de blender en maal helemaal fijn. Giet het in een grote kom en herhaal met de rest van het tomatenmengsel.
-
Snij de bosuitjes, knoflook (gepeld) en verse kruiden in stukjes en stop in de blender. Pureer dit mengsel ook en roer door het tomatenmengsel heen.
-
Pers het sap van de limoen uit en roer door de soep. Roer de rode wijnazijn erdoorheen. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Dek de kom af en zet minstens 2 uur in de koelkast voordat je de soep gaat serveren. Serveer met verse bosuitjes.
Er zijn nog geen reacties.