Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Couscoussalade met mango
Een lekkere, lichte maaltijdsalade met couscous, mango, ui, paprika en geroosterde walnoten.
Ik kwam op het idee voor deze salade door dit recept. Ik heb couscous gebruikt die gemaakt is van gerst (‘barley’), maar je kunt ook gewone couscous gebruiken. Het is een heerlijke, zomerse salade die je in een handomdraai op tafel zet. Probeer ook eens pastasalade met salami en pesto, salade met gegrilde kip of Jamie’s caesarsalade.
Ingrediënten
- 150 gram couscous
- 1 teentje knoflook
- 1 mango
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 2 eetlepels walnoten
- 80 ml, vers geperst sinaasappelsap
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels, vers gehakt koriander
- Naar smaak Zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Voor de couscous die ik heb gebruikt, heb ik 300 ml kokend water over de couscous gegoten, dit 4 minuten laten staan en de couscous vervolgens twee minuten op vol vermogen in de magnetron gezet. Roer de couscous los met een vork.
-
Pel de mango en snij in blokjes.
-
Pel de ui en snij in blokjes. Was de paprika en snij in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers het teentje uit.
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te kleuren.
-
Meng de sinaasappelsap met de olie, komijn, koriander, zout en peper.
-
Meng de knoflook, ui, paprika en mango door de couscous.
-
Roer de dressing van sinaasappelsap door het mengsel.
-
Bestrooi met walnoten en serveer!
Er zijn nog geen reacties.