Home Page › Wereld › Amerika ›
Amerikaanse boerderijdip
Een lekkere, makkelijke dip.
Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik vond op deze site. In Amerika noemen ze dit een ‘ranch dressing’. Het recept hieronder maakt een heleboel saus, dus halveer de hoeveelheden gerust. Je kunt de dressing een paar dagen, goed afgedekt, bewaren in de koelkast. De dip is heerlijk bij frietjes, aardappels, op burgers, eigenlijk bij alles waar je normaal mayonaise bij zou serveren.
Probeer ook eens dip met blauwe kaas, mayonaise of gekarameliseerde uiendip.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Naar smaak zout
- 1 handvol verse peterselie
- 2 eetlepels verse bieslook
- 240 ml mayonaise
- 120 ml zure room
- 1 eetlepel melk
- 1/2 theelepel worcestershire- saus
- paar druppels tabasco
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de knoflook, besprenkel met wat zout en pureer met de platte kant van een mes. Hak de kruiden fijn en meng met alle ingrediënten. Proef en bepaal dan of je nog iets meer wilt toevoegen van een bepaald ingrediënt.
-
Bewaar in de koelkast.
2 Reacties
• Janna op 27 September 2012 ∞
• Eva op 15 January 2013 ∞