Saucijzen in rode wijn

Saucijzen, gebakken in de oven, overgoten met rode wijn = yum!

Probeer ook eens toad in the hole, gehaktballen uit de oven of aardappelpuree met twee soorten aardappel.

rode wijn saucijzen
Saucijzen in rode wijn
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 saucijzen
  • 125 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de saucijzen erin en bak ze in 3 – 5 minuten bruin. dsc_00025

  3. Leg de saucijzen in een kleine ovenschaal. dsc_00075

  4. Snijd de ui in stukjes en leg de stukjes bij de saucijzen.

  5. Snijd het teentje knoflook in hele fijne plakjes en verdeel over de saucijzen.

  6. Giet de rode wijn erbij. Voeg eventueel zout en peper toe. dsc_00089

  7. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet in de oven.

  8. Bak de saucijzen in 20 – 25 minuten gaar. Leg de saucijzen op een bord en schep er de uitjes en de rode wijnjus overheen.

dsc_00464

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten