Home Page › Diner ›
Saucijzen in rode wijn
Saucijzen, gebakken in de oven, overgoten met rode wijn = yum!
Probeer ook eens toad in the hole, gehaktballen uit de oven of aardappelpuree met twee soorten aardappel.
Ingrediënten
- 2 saucijzen
- 125 ml rode wijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Leg de saucijzen erin en bak ze in 3 – 5 minuten bruin.
-
Leg de saucijzen in een kleine ovenschaal.
-
Snijd de ui in stukjes en leg de stukjes bij de saucijzen.
-
Snijd het teentje knoflook in hele fijne plakjes en verdeel over de saucijzen.
-
Giet de rode wijn erbij. Voeg eventueel zout en peper toe.
-
Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet in de oven.
-
Bak de saucijzen in 20 – 25 minuten gaar. Leg de saucijzen op een bord en schep er de uitjes en de rode wijnjus overheen.
Er zijn nog geen reacties.