Home Page › Diner › Salade ›
Witlof met blauwe kaas, appel en walnoten
Dit is een heerlijke salade! Perfect als voorgerecht, maar je kunt hem ook als bijgerecht serveren.
Deze salade is een lekkere combinatie van textuur en smaken. Probeer ook eens artisjokken met olijfoliedip, Zuid-Amerikaanse salade of witlofschotel met ham en kaas.
Ingrediënten
- 3 witlofstronken
- 2 Granny Smith appels
- 5 eetlepels walnoten
- 150 gram blauwe kaas
- 3 eetlepels versgehakte peterselie
- klontje boter
- Versgemalen zout en peper
Voor de dressing
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel Dijonmosterd
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij in blokjes. Smelt de boter in een bakpan en bak de stukjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur of totdat ze goudbruin beginnen te worden. Breng op smaak met peper.
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet apart.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
-
Haal de witlofblaadjes van de stronken af en was ze. Draai ze droog in een slamolen. Verdeel de witlof over vijf borden. Besprenkel ze met wat dressing (niet alles).
-
Verdeel de stukjes appel over de witlof.
-
Bestrooi de salade met de walnoten. Verkruimel de blauwe kaas en verdeel over de borden.
-
Bestrooi de borden met versgehakte peterselie, zout, peper en de rest van de dressing. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.