Home Page › Feestdagen › Kerstmis ›
Salade met geitenkaas, cranberries en walnoten
Een lekkere, snelle salade met rucola, geitenkaas, walnoten en veenbessen.
Dit is een heerlijk voorgerecht, maar het kan ook goed als maaltijdsalade geserveerd worden met een stuk brood erbij.
Probeer ook eens lauwwarme salade met peer en blauwe kaas, witlofsalade met blauwe kaas, appel en walnoten of geitenkaassalade met honing en tijm.
Ingrediënten
- 80 gram zachte geitenkaas
- 2 handjes rucola
- 40 gram walnoten
- 40 gram gedroogde cranberries
Voor de dressing
- 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 eetlepel honing
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Was de cranberries. Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
-
Verdeel de rucola over 2 borden. Verbrokkel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de cranberries en geroosterde walnoten.
-
Besprenkel de salades met de dressing. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.