Salade met geitenkaas, cranberries en walnoten

Een lekkere, snelle salade met rucola, geitenkaas, walnoten en veenbessen.

Dit is een heerlijk voorgerecht, maar het kan ook goed als maaltijdsalade geserveerd worden met een stuk brood erbij.

Probeer ook eens lauwwarme salade met peer en blauwe kaas, witlofsalade met blauwe kaas, appel en walnoten of geitenkaassalade met honing en tijm.

Salade met geitenkaas, cranberries en walnoten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes rucola
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram gedroogde cranberries

Voor de dressing

  • 1/2 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 eetlepel honing
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de cranberries. Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden. Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 002 Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 008

  2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 010

  3. Verdeel de rucola over 2 borden. Verbrokkel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de cranberries en geroosterde walnoten. Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 001 Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 003 Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 007 Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 011 Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 012

  4. Besprenkel de salades met de dressing. Serveer meteen.

Salade met rucola, cranberries, walnoten en geitenkaas - 017

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten