Home Page › Diner › Salade ›
Koude schotel
Heerlijk voor in de zomer: huzarensalade, sla, komkommer, zilveruitjes, tomaat en gevulde eieren. Samen met een geroosterde boterham de perfecte maaltijd!
Ik heb goede herinneringen aan koude schotel. Vroeger als het zomer was maakten mijn ouders dit vaak klaar. Heerlijk zomers en fris! Als je zin hebt kun je de huzarensalade zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare huzarensalade gebruiken. Het recept is voor 3 – 4 personen als maaltijd en voor het dubbele als je het bijvoorbeeld serveert bij een barbecue.
Probeer ook eens sinaasappelsalade met radijs, couscoussalade met geitenkaas of pastasalade met pesto.
Ingrediënten
- 500 gram huzarensalade
- 1 krop veldsla
- halve komkommer
- 1 tomaat
- 4 gevulde eieren
- 250 gram zilveruitjes
- 4, geroosterd boterhammen
Bereidingswijze & foto's
-
Trek de bladeren van de sla. Was ze en draai ze droog in een slacentrifuge of dep ze droog met een theedoek.
-
Beleg een schaal met de slabladeren.
-
Gebruik een ijslepel om de huzarensalade te scheppen. Verdeel de bolletjes over het midden van de schaal.
-
Leg de gevulde eieren op de huzarensalade.
-
Snij de komkommer in reepjes. Verdeel over de zijkanten van de schaal.
-
Verdeel de zilveruitjes over de hoeken van de schaal.
-
Snij de tomaat in stukjes en verdeel.
-
Rooster de boterhammen en serveer eventueel met kruidenboter.
Er zijn nog geen reacties.