Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Kikkererwtensalade met chorizo en feta
Een lekkere, kruidige salade met chorizo, geroosterde paprika, erwtjes en feta.
Dit is een erg lekkere combinatie! Het recept vond ik hier. Om er een maaltijdsalade van te maken, heb ik kikkererwten toegevoegd. De paprika’s heb ik zelf geroosterd, maar je kunt ze ook uit een pot gebruiken.
Probeer ook eens tonijnsalade met kikkererwten, chorizosalade met kikkererwten of gierstsalade met courgette en granaatappel.
Ingrediënten
- 100 gram chorizo
- 3 geroosterde paprika’s
- 100 gram bevroren erwtjes
- handvol verse peterselie
- 100 gram feta
- 200 gram kikkererwten uit blik
Bereidingswijze & foto's
-
Trek het velletje van de chorizo af en snij in plakjes. Snij de paprika’s in stukjes.
-
Bak de chorizo in een pan zonder boter of olie totdat er olie vrij begint te komen. Voeg dan de erwtjes en stukjes paprika toe. Roerbak voor een paar minuten totdat de erwtjes gaar zijn.
-
Giet ondertussen de kikkererwten af in een zeef en was ze. Voeg toe aan het chorizomengsel en roerbak weer voor een paar minuten of totdat de kikkererwten warm zijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Schep het chorizomengsel in een schaal. Voeg de peterselie toe en roer door elkaar. Verbrokkel de feta eroverheen. Bestrooi eventueel met wat versgemalen peper. Zout is niet nodig, omdat de chorizo en feta zout genoeg zijn.
Er zijn nog geen reacties.