Curry-Eiersalade

Een curry-eiersalade is heerlijk op brood of toast, en je hebt het zo gemaakt.

Je eigen eiersalade maken is heel erg leuk om te doen, en je hebt het zo snel gedaan dat het de moeite niet waard is om naar de supermarkt te gaan. En zelfgemaakt is het ook nog eens veel lekkerder — probeer het maar eens. Het is belangrijk om eerst je mayonaise te mengen met je kruiden of andere smaakmakers. Als je deze pas toevoegt nadat je de andere, vaste ingrediënten hebt toegevoegd, zal het mengen een stuk moeilijker gaan.

Kijk ook eens bij hummus, rundercarpaccio en aardappelsalade.

mayonaise
Curry-Eiersalade
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren, hard gekookt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl (of meer) currypoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 halve appel in blokjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte bieslook

Variatietip: probeer eens zoete puntpaprika’s, worcestershire saus, rozijnen, yoghurt of jouw favoriete verse kruiden in je eiersalade te gebruiken.

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de mayonaise, peper en zout en currypoeder in een flinke kom. eiersalade - 02 eiersalade - 05

  2. Pel de hardgekookte eieren en prak met een vork door de mayonaise. eiersalade - 06 eiersalade - 07

  3. Meng de overige ingrediënten door de salade en serveer. eiersalade - 10 eiersalade - 11 eiersalade - 15 eiersalade - 18

eiersalade - 29

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten