Salade met feta en pecannoten

Een smakelijke, frisse salade met geroosterde pecannoten, feta en cherrytomaten.

Wij hebben een kluitsla gebruikt voor deze salade. Probeer ook eens salade met aardappel en peer, Italiaanse spinaziesalade of mozzarellasalade.

cherrytomaten feta pecannoten
Salade met feta en pecannoten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 125 gram cherrytomaten
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram feta
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de bladeren van de sla af en was ze. Salade met pecannoten - 002 Salade met pecannoten - 004 Salade met pecannoten - 005

  2. Halveer de cherrytomaten.

  3. Rooster de pecannoten in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden. Haal de pan van het vuur. Salade met pecannoten - 008

  4. Snij de feta in blokjes.

  5. Meng de mosterd met de olijfolie en het citroensap in een kom. Salade met pecannoten - 011

  6. Leg de slablaadjes op een bord. Bestrooi met de cherrytomaten, pecannoten en de feta. Sprenkel de dressing eroverheen en serveer meteen. Salade met pecannoten - 009

Salade met pecannoten - 016

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten