Home Page › Diner ›
Rundvleestajine met pruimen
Een heerlijk Marokkaans gerecht!
Je kunt voor dit recept ook een braadpan gebruiken in plaats van een tajine. Probeer ook eens gehaktballentajine met citroensaus, couscoussalade met geitenkaas of rundvleesstoofschotel met bier.
Ingrediënten
- 400 gram runderlappen
- 1 ui
- halve winterpeen
- blik blokjes tomaat (ongeveer 400 gram)
- 40 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 ml water
- 50 gram amandelen
- 150 gram gedroogde pruimen
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel gemberpoeder
- 4 saffraandraadjes
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snijd in stukjes.
-
Doe de olijfolie met de ui, zout naar smaak, peper, saffraandraadjes, kaneel en gemalen gember in de tajine (niet op het vuur). Mix door elkaar.
-
Snijd het rundvlees in stukjes en voeg toe aan het uimengsel.
-
Zet de tajine op het vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
-
Schil de wortel, snij in stukjes en voeg toe aan de tajine.
-
Voeg het blik tomatenstukjes toe samen met het water. Roer door elkaar.
-
Voeg de suiker toe, roer opnieuw.
-
Rooster de amandelen kort in een bakpan zonder olie en stamp ze daarna in stukjes met een vijzel.
-
Voeg de amandelen toe. Breng het water aan de kook en laat zachtjes sudderen voor 1 uur (als je een gewone pan gebruikt, leg dan de deksel op de pan).
-
Snijd de pruimen in stukjes en voeg toe aan de tajine. Laat nog een kwartier sudderen. Serveer met couscous of rijst.
3 Reacties
• liesbeth op 29 November 2012 ∞
• Lisa op 29 November 2012 ∞
• Moniek op 15 December 2012 ∞