Rundvleestajine met appel en rozijnen

Een heerlijke Marokkaanse stoofschotel met rundvlees, appels en rozijnen.

Probeer ook eens deze geroosterde groenteschotel, een gehaktballentajine of couscoussalade met geitenkaas.

Rundvleestajine met appel en rozijnen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
5 - 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen
  • 1 rode ui
  • 50 gram rozijnen
  • 4 Granny Smith
  • 3 eetlepels honing
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 4 takjes verse koriander
  • 160 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij het vlees in blokjes. DSC_0335

  2. Verhit 10 gram boter en de olie in een tajine of braadpan. Laat op hoog vuur smelten en voeg het vlees toe. Bak de stukjes in 2 – 3 minuten bruin. Haal het vlees uit de pan. DSC_0341 DSC_0356

  3. Pel de ui en snij in stukjes.

  4. Bak de stukjes ui voor 3 – 4 minuten.

  5. Voeg de gember, cayennepeper, 1 theelepel kaneel en zout en peper naar smaak toe. Schenk het water in de tajine en roer door elkaar. DSC_0367

  6. Snij de koriander fijn. Voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Doe de deksel op de pan en stoof het rundvlees voor 1,5 uur op laag vuur. DSC_0374DSC_0379

  7. Voeg de rozijnen en 1 eetlepel honing toe. Stoof het gerecht nog eens 30 minuten. DSC_0433

  8. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verhit de overige boter in een bakpan. DSC_0436

  9. Bak de stukjes appel voor 10 minuten terwijl je ze 2 – 3 keer keert. Druppel de honing erover, bestrooi met de overige kaneel en bak nog eens 3 minuten. Serveer bovenop het rundvlees. DSC_0458

DSC_0468

2 Reacties

  1. Heel erg lekker, zeker de moeite waard om te maken. ik heb alleen een braadpan en geen Tajine maar dat was geen probleem het was lekker.

    Maartje op 20 May 2011

  2. Hartstikke leuk om te horen, Maartje! Bedankt voor je reactie.

    Lisa op 25 May 2011

Reactie achterlaten