Home Page › Diner ›
Rundvleestajine met appel en rozijnen
Een heerlijke Marokkaanse stoofschotel met rundvlees, appels en rozijnen.
Probeer ook eens deze geroosterde groenteschotel, een gehaktballentajine of couscoussalade met geitenkaas.
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen
- 1 rode ui
- 50 gram rozijnen
- 4 Granny Smith
- 3 eetlepels honing
- 20 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1,5 theelepel kaneel
- 4 takjes verse koriander
- 160 ml water
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snij het vlees in blokjes.
-
Verhit 10 gram boter en de olie in een tajine of braadpan. Laat op hoog vuur smelten en voeg het vlees toe. Bak de stukjes in 2 – 3 minuten bruin. Haal het vlees uit de pan.
-
Pel de ui en snij in stukjes.
-
Bak de stukjes ui voor 3 – 4 minuten.
-
Voeg de gember, cayennepeper, 1 theelepel kaneel en zout en peper naar smaak toe. Schenk het water in de tajine en roer door elkaar.
-
Snij de koriander fijn. Voeg toe aan de pan en roer door elkaar. Doe de deksel op de pan en stoof het rundvlees voor 1,5 uur op laag vuur.
-
Voeg de rozijnen en 1 eetlepel honing toe. Stoof het gerecht nog eens 30 minuten.
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verhit de overige boter in een bakpan.
-
Bak de stukjes appel voor 10 minuten terwijl je ze 2 – 3 keer keert. Druppel de honing erover, bestrooi met de overige kaneel en bak nog eens 3 minuten. Serveer bovenop het rundvlees.
2 Reacties
• Maartje op 20 May 2011 ∞
• Lisa op 25 May 2011 ∞