Home Page › Diner ›
Rundvlees in kokossaus
Een heerlijk Indonesisch gerecht: mals rundvlees in een romige kokossaus.
Je kunt koriander ook zelf malen met een vijzel, dat geeft meer smaak aan het gerecht. Rooster ze dan van tevoren ook nog even in een pan (zonder boter of olie).
Probeer ook eens rundvleestajine met pruimen, rundvleesstoofschotel met bier of curry Madras met rundvlees.
Ingrediënten
- 250 gram rundvlees
- 50 gram, gedroogd geraspte kokos
- 2 dl kokosmelk
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel tumeriek
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd het rundvlees in stukjes.
-
Pel de knoflook en pers de teentjes uit.
-
Pel de gember en rasp hem fijn.
-
Meng in bak (met deksel) 1 eetlepel olie, gemalen koriander, tumeriek, bruine suiker, gember en knoflook. Leg de rundvleesblokjes erin en wentel ze in de saus. Bedek de bak met een deksel en zet in de koelkast. Laat het vlees 3 – 6 uur marineren.
-
Verhit de zonnebloemolie in een pan en laat goed heet worden. Bak het rundvlees op middelhoog vuur in enkele minuten bruin (doe dit niet te lang om te voorkomen dat het vlees taai wordt). Haal het vlees uit de pan.
-
Pel de ui en snijd in stukjes. Bak een paar minuten in de pan totdat de ui zacht is.
-
Voeg de kokos toe en roerbak voor een minuut.
-
Voeg het vlees weer toe. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm voor 4 – 6 minuten. Serveer dit kokosgerecht eens met kardemomrijst!
Er zijn nog geen reacties.