Home Page › Diner ›
Rigatoni Carbonara
Een échte Italiaanse pasta.
Zoals ik al eerder heb verteld, zijn wij in oktober naar Rome geweest. Daar hebben we lekker rondgesjouwd en heerlijk gegeten. Nog steeds in hetzelfde eetcafeetje als waar ik eerder over schreef (in de wijk Trastevere), hebben we, naast een geweldig voorgerecht, ook nog een heerlijke pasta op. Het heette ‘Rigatoni Carbonara’ en het was de lekkerste (en simpelste) carbonara die ik ooit op heb. Nu zal dat deels wel door de Italiaanse sfeer zijn gekomen, maar toch! Ze gebruikten Pecorino, spekjes en rigatoni. Geen romige saus met eieren of slagroom, zoals je die vaak ziet in carbonara recepten (zonder verder aan die recepten af te doen), maar simpel en daarom juist zo lekker! Natuurlijk thuis even proberen en echt bíjna net zo lekker als daar (alleen de Italiaanse sfeer miste). Dus hier ons recept voor Rigatoni Carbonara, op z’n Italiaans.
Ingrediënten
- 250 gram pasta rigatoni
- 100 gram magere spekreepjes
- 100 gram Pecorino
- Naar smaak olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een grote pan met water aan de kook.
-
Bak de spekreepjes in een bakpan zonder boter of olie totdat ze krokant beginnen te worden (4 – 5 minuten).
-
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Rasp ondertussen de Pecorino fijn.
-
Giet de pasta af en roer er wat olijfolie doorheen. Voeg toe aan de pan met spekjes. Roer de kaas erdoorheen en laat even goed heet worden. Serveer meteen, jam!
Er zijn nog geen reacties.