Pastaschotel met ham, kaas, erwtjes en worteltjes

De Nederlandse versie van de Amerikaanse en Engelse 'mac and cheese'. Een heerlijke, kazige pastaschotel met hamblokjes en erwtjes.

Je kunt dit gerecht ook vegetarisch maken door de hamblokjes weg te laten en te vervangen door bijvoorbeeld champignons. Voeg ook gerust paprika, uien of andere groenten toe aan dit gerecht (of laat de erwtjes of wortels weg).

Probeer ook eens klassieke spaghetti Bolognese, pastasalade met pesto of witlof met ham en kaas.

macaroni en kaas macaroni met ham en kaas
Pastaschotel met ham, kaas, erwtjes en worteltjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 125 gram boter
  • 300 gram pasta (macaroni of andere vormpjes)
  • 200 gram jong belegen kaas, geraspt
  • 250 gram hamblokjes
  • 100 gram erwtjes en worteltjes uit de vriezer
  • 4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze & foto's

  1. Kook de pasta gaar via de bereidingswijze. 3346696079_c3df54c1d3 3346755227_d63b685ef8

  2. Vet een ovenschaal in (van ongeveer 30 x 18 cm).

  3. Verwarm de oven voor op 240°C.

  4. Klop in een kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe. Roer goed door elkaar.

  5. Smelt de boter in een pan of in de magnetron.

  6. Voeg de kaas (hou 2 eetlepels achter voor de garnering), de ham en de erwtjes en wortels toe aan het karnemelkmengsel. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 3347570770_6819bdb27a1

  7. Voeg de gesmolten boter toe, roer opnieuw. Voeg de gekookte pasta toe en roer door elkaar.

  8. Schep het mengsel in de ovenschaal. 3347594764_8a61022f661

  9. Bestrooi met de paneermeel en de overgebleven geraspte kaas.

  10. Bak in de oven voor 30 – 40 minuten. Als je niet wil dat de bovenkant harde randjes krijgt, bedek de schaal dan met aluminiumfolie.

3347592322_87849fb5541

5 Reacties

  1. Ik ga hem vanavond voor m’n huisgenootjes maken! …Laat nog wel horen of het is gelukt! Het ziet er al heerlijk kazig uit!

    Iris op 1 April 2009

  2. Door het recept zonder de foto’s had ik niet echt door dat de pasta erdoorheen moest, moest even checken! over een half uurtje is het klaar! ben benieuwd

    Iris op 1 April 2009

  3. Ze vonden het heerlijk!! Echt een aanrader!

    Iris op 1 April 2009

  4. Ziet er prachtig uit. Wel vonden wij de smaak van boter overheersen ipv de kaas. Tip?

    Ingrid op 21 June 2011

  5. Hoi Ingrid, bedankt voor de tip! Ik kan me niet herinneren dat wij de boter overheersend vonden. Misschien als je wat sterkere kaas neemt (belegen of misschien cheddar?), dat je het dan niet zo proeft. Ik zal het recept eens gaan proberen met minder boter. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 June 2011

Reactie achterlaten