Home Page › Diner ›
Pastaschotel met ham, kaas, erwtjes en worteltjes
De Nederlandse versie van de Amerikaanse en Engelse 'mac and cheese'. Een heerlijke, kazige pastaschotel met hamblokjes en erwtjes.
Je kunt dit gerecht ook vegetarisch maken door de hamblokjes weg te laten en te vervangen door bijvoorbeeld champignons. Voeg ook gerust paprika, uien of andere groenten toe aan dit gerecht (of laat de erwtjes of wortels weg).
Probeer ook eens klassieke spaghetti Bolognese, pastasalade met pesto of witlof met ham en kaas.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 ml karnemelk
- 125 gram boter
- 300 gram pasta (macaroni of andere vormpjes)
- 200 gram jong belegen kaas, geraspt
- 250 gram hamblokjes
- 100 gram erwtjes en worteltjes uit de vriezer
- 4 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de pasta gaar via de bereidingswijze.
-
Vet een ovenschaal in (van ongeveer 30 x 18 cm).
-
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
Klop in een kom de eieren los. Voeg de karnemelk toe. Roer goed door elkaar.
-
Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
-
Voeg de kaas (hou 2 eetlepels achter voor de garnering), de ham en de erwtjes en wortels toe aan het karnemelkmengsel. Roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg de gesmolten boter toe, roer opnieuw. Voeg de gekookte pasta toe en roer door elkaar.
-
Schep het mengsel in de ovenschaal.
-
Bestrooi met de paneermeel en de overgebleven geraspte kaas.
-
Bak in de oven voor 30 – 40 minuten. Als je niet wil dat de bovenkant harde randjes krijgt, bedek de schaal dan met aluminiumfolie.
5 Reacties
• Iris op 1 April 2009 ∞
• Iris op 1 April 2009 ∞
• Iris op 1 April 2009 ∞
• Ingrid op 21 June 2011 ∞
• Lisa op 26 June 2011 ∞