Pasta Carbonara

Pasta in een romige saus met ei en spek.

Probeer ook eens lasagne met chorizo, ravioli met geitenkaas en spinazie of pastaschotel met ham en kaas.

Pasta Carbonara
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 125 gram champignons
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 300 ml, ongeklopt slagroom
  • 50 gram, vers geraspt Parmezaanse kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de champignons in vieren. Pasta Carbonara - 06

  2. Bak de spekreepjes in een bakpan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te kleuren (ongeveer 5 minuten). Als je ze knapperig wil, bak ze dan nog wat langer. Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier. Pasta Carbonara - 09

  3. Bak de champignons in dezelfde pan als de spekreepjes voor 4 minuten.

  4. Kook de tagliatelle gaar, giet de pasta af en stop het terug in de pan.

  5. Klop de eieren los en meng met de kaas en slagroom. Roer de spekreepjes en champignons erdoorheen. Pasta Carbonara - 11

  6. Giet de roomsaus over de pasta en roer door elkaar.

  7. Zet de pan op laag vuur en verwarm het geheel nog eens 2 – 3 minuten of totdat de saus dikker is geworden. Serveer meteen.

Pasta Carbonara - 12

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten