Home Page › Diner ›
Pasta Carbonara
Pasta in een romige saus met ei en spek.
Probeer ook eens lasagne met chorizo, ravioli met geitenkaas en spinazie of pastaschotel met ham en kaas.
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 125 gram champignons
- 250 gram magere spekreepjes
- 4 eieren
- 300 ml, ongeklopt slagroom
- 50 gram, vers geraspt Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de champignons in vieren.
-
Bak de spekreepjes in een bakpan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te kleuren (ongeveer 5 minuten). Als je ze knapperig wil, bak ze dan nog wat langer. Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de champignons in dezelfde pan als de spekreepjes voor 4 minuten.
-
Kook de tagliatelle gaar, giet de pasta af en stop het terug in de pan.
-
Klop de eieren los en meng met de kaas en slagroom. Roer de spekreepjes en champignons erdoorheen.
-
Giet de roomsaus over de pasta en roer door elkaar.
-
Zet de pan op laag vuur en verwarm het geheel nog eens 2 – 3 minuten of totdat de saus dikker is geworden. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.