Home Page › Diner ›
Vegetarische kokoscurry met cashews
Een snelle, vegetarische curry met paprika's, kokosmelk en cashewnoten.
Dit is een supersnelle en lekkere curry. Ideaal om te eten met naan, zodat je die lekker in de saus kunt dippen. Het recept komt van deze site. De enige aanpassing die ik gedaan heb, is het toevoegen van chilipoeder. Dat had het, vond ik, echt nodig, even die extra kick.
Probeer ook eens wokschotel met aubergine en Hoisinsaus, pompoencurry of deze pittige noedels.
Ingrediënten
- 2 theelepels wokolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 2 theelepels kerriepoeder
- 100 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 handjes cashewnoten
- 2 naanbroden
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij hem in stukjes.
-
Verhit de olie in een wokpan. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur totdat de stukjes zacht zijn.
-
Pel ondertussen de teentjes knoflook en snij ze heel fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de pitjes en snij ze in dunne reepjes en blokjes.
-
Voeg de knoflook en de paprika’s toe aan de ui. Roerbak het geheel een paar minuten.
-
Voeg het kerriepoeder toe en roer door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat 2 minuten zachtjes koken terwijl je roert.
-
Giet de kokosmelk erbij. Laat goed heet worden en zet het vuur dan laag.
-
Rooster de cashewnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan.
-
Verdeel de curry tussen twee borden, besprenkel met cashewnoten en serveer met naanbrood.
5 Reacties
• Eva op 9 June 2012 ∞
• Lisa op 10 June 2012 ∞
• laura op 4 August 2012 ∞
• Lisa op 4 August 2012 ∞
• Ingrid op 2 November 2012 ∞