Home Page › Diner ›
Pannenkoeken
Als lunch of avondeten.
Pannenkoeken kun je op verschillende manieren beleggen. Denk bijvoorbeeld aan: poedersuiker, stroop, kaneel, appel en kaneel, kersen, jam, kaas, spek en citroen. Maak ook eens je eigen tortilla’s, kaneelbroodjes of pizza!
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 2 eieren
- 450 ml melk
- 50 gram boter of margarine
Bereidingswijze & foto's
-
Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout.
-
Voeg al kloppend (of mixend) de eieren toe.
-
Voeg vervolgens langzaam (terwijl je klopt of mixt) de melk toe. Klop totdat je een klontvrij beslag hebt.
-
Smelt een stukje boter in een bakpan. Schenk, zodra de boter gesmolten is, een soeplepel beslag in de pan.
-
Wacht met draaien van de pannenkoek totdat de bovenkant geheel opgedroogd is.
-
Beleg de pannenkoek, voor het omdraaien, eventueel met kaas, spek, appel of rozijnen en giet hier weer wat beslag overheen. Laat dit langzaam opdrogen en draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek totdat hij aan beide kanten goudbruin is en serveer eventueel met poedersuiker en suikerstroop.
Er zijn nog geen reacties.