Mexicaanse nacho’s met zure room & guacamole

Mexico staat bekend om al zijn lekkere en pittige gerechten. Deze nachoschotel kun je zo pittig maken als je zelf wil. Als je de chili eruit laat, heb je nog steeds een heerlijke (niet pittige) maaltijd!

Nacho’s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla’s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho’s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho’s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje.

Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho’s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt.

Probeer ook eens Mexicaanse chili met chorizo, enchiladas met kip of gevulde wraps.

gehakt guacamole nacho's zure room
Mexicaanse nacho’s met zure room & guacamole
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte kaas
  • Nacho’s 100 gram
  • 2 el guacamole
  • 125 ml zure room (of crème fraîche)
  • zout & peper naar smaak
  • 1 el paprikapoeder (eventueel)
  • 1 tl chilipoeder (eventueel)

Variatietip: Nacho’s kun je ook serveren als voorgerecht. Met dit recept kun je een voorgerecht maken voor 4 / 6 personen.

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bestrooi een ovenschaal met de helft van de nacho chips. dsc_00615

  3. Strooi de helft van het zout, de peper, het paprikapoeder en de chilipoeder over de nacho’s heen. dsc_00631

  4. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

  5. Strooi de andere helft van de nacho chips over deze laag heen en strooi de rest van de kruiden en kaas eroverheen. dsc_00641

  6. Stop de schotel in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten staan (of tot de kaas gesmolten is).

  7. Schep de nacho’s op een bord en schep een eetlepel van guacamole en de zure room (of crème fraîche) op de nacho’s.

dsc_0097

dsc_01021

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten