Home Page › Wereld › Amerika ›
Mad dogsalade
Een warme salade met avocado, tortillachips en sla.
Dit is een lekkere combinatie. Het recept komt uit Jamie’s Amerika. Ik heb de pompoenzaden niet toegevoegd, omdat we die niet in huis hadden.
Probeer ook eens geitenkaassalade met honing en tijm, salade Niçoise of deze Zuid-Amerikaanse salade.
Ingrediënten
- 3 rijpe avocado’s
- 2 flinke handen tortillachips
- 1 flinke hand geraspte Goudse kaas
- 1 hand pijnboompitten
- 1 bakje tuinkers
- 4 handen gemengde sla
- 1 citroen
- 2 rode pepers
- om te bakken olijfolie
- voor de dressing extra vierge olijfolie
- Naar smaak komijnzaad
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Beleg een kleine braadslee met een stuk aluminiumfolie.
-
Halveer en schil de avocado’s, haal de pit eruit en leg ze in de braadslee. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met royaal zout en peper en flink wat komijnzaad. Hussel door elkaar en zet in de oven. Rooster ze ongeveer 15 minuten.
-
Leg de tortillachips in een andere braadslee (die naast de avocado’s in de oven past). Bestrooi met de geraspte kaas en de pijnboompitten. Zet de chips de laatste 4 minuten bij de avocado’s in de oven.
-
Pers de citroen uit en voeg aan het sap drie keer zoveel olijfolie toe. Bestrooi met zout en peper en roer door elkaar. Knip de tuinkers af en was in een zeef. Meng in een kom met de slablaadjes. Besprenkel met de dressing en hussel door elkaar. Halveer de rode pepers, haal de zaadjes eruit in snij in dunne ringen.
-
Verdeel de tortillachips over vier borden. Snij de avocado’s in reepjes en verdeel over de chips. Leg de aangemaakte sla erop en besprenkel met de rode peper.
Er zijn nog geen reacties.