Home Page › Diner ›
Kiptajine met groene olijven
Een Marokkaanse stoofschotel met groene olijven en gestoofde kip.
Wij hebben deze tajine gegeten met couscous gemaakt van gerst (barley), maar je kunt natuurlijk ook gewone couscous gebruiken. Probeer ook eens rundvleestajine met appel en rozijnen, gehaktballentajine met kruidige citroensaus of rundvleestajine met pruimen.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 400 ml water
- 250 gram couscous
- 150 gram groene olijven
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 gram boter
- 1 theelepel oregano
Voor de marinade
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 saffraandraadjes
- 2 cm verse gember
- 1 citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zeezout
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de ui, pers de teentjes knoflook uit en schil en rasp de gember. Pers het sap van de citroen uit. Meng alles met de saffraan, olijfolie en zeezout in een kom en roer door elkaar.
-
Leg de kipfilets in de marinade en bedek met plastic folie. Laat 3 uur marineren.
-
Smelt de boter met de olijfolie in de tajine. Laat goed heet worden.
-
Haal de kipfilet uit de marinade en bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten bruin.
-
Voeg de rest van de marinade en het water toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 40 minuten zachtjes koken met de deksel op de tajine.
-
Voeg het citroensap, de oregano en de olijven toe. Laat opnieuw 15 minuten zachtjes stoven. Maak ondertussen de couscous.
-
Serveer de kiptajine met de couscous.
Er zijn nog geen reacties.