Home Page › Diner ›
Kerstkoolsla
Een frisse koolsla met rode kool, rode ui, rode biet en venkel.
Dit heerlijke recept komt uit Nigella’s Kerst. Wij vonden hem lekkerder dan gewone koolsla en vinden het dan ook echt een aanrader. De dressing is apart, met mangochutney, mayonaise en karnemelk, maar hij past er perfect bij. De bietjes horen rauw te zijn voor dit recept, anders zijn ze niet knapperig genoeg. Probeer ook eens deze Zuid-Amerikaanse salade, Indiase mangosalade of salade met feta en pecannoten.
Ingrediënten
- 1 rode kool (ong. 1 kilo)
- 1 rode ui
- 250 gram rode bietjes
- 1 bol venkel
Voor de dressing
- 100 gram mangochutney
- 75 gram mayonaise
- 1 theelepel garam masala
- 60 ml karnemelk
- Naar smaak zout
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de onderkant van de rode kool af en haal de buitenste blaadjes eraf. Snij hem dan heel fijn of gebruik een rasp (een platte snijschijf) in je keukenmachine.
-
Pel de rode ui, halveer hem en snij in dunne ringen. Pel de bietjes en snij ze in dunne reepjes. Haal de onderkant van de venkel af en de bovenste stengels. Snij de rest in reepjes. Meng met de rode kool, rode ui en bietjes in een grote kom.
-
Meng de chutney, mayonaise, garam masala en karnemelk (of yoghurt) in een kom. Giet over het koolmengsel. Roer door elkaar en voeg eventueel wat zout toe. Laat een half uur staan en serveer ‘m dan.
Er zijn nog geen reacties.