Home Page › Diner ›
Japanse noodlesalade
Een heerlijke, zomerse salade met noodles en sesamzaad.
Dit recept is gebaseerd op een noodlesalade uit Forever Summer van Nigella Lawson. De salade is perfect in zijn eenvoud. Je hebt hem snel in elkaar gezet en hij is heerlijk! Bovendien kun je ‘m gewoon aanpassen aan je eigen wensen. Wij hebben de salade ook al verschillende keren gemaakt met stukken champignon en rode ui, ook heerlijk! Of bak wat stukjes kip en doe die er doorheen. Sesamzaadjes zijn makkelijk te krijgen bij bijvoorbeeld een toko. Ze zijn daar ook een stuk goedkoper dan in de supermarkt.
Probeer ook eens warme kip-currysalade, Italiaanse spinaziesalade of pastasalade met pesto.
Ingrediënten
- 75 gram sesamzaadjes
- 250 gram noodles
- 2 theelepels witte wijnazijn
- 5 theelepels soyasaus
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels sesamolie
- 5 lente-uitjes
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur.
-
Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze.
-
Meng in een kom de witte wijnazijn, soyasaus, honing en sesamolie.
-
Meng de noodles met het soyamengsel. Roer door elkaar.
-
Snijd de lente-uitjes in ringen en voeg toe aan het mengsel.
-
Voeg de sesamzaadjes en peper en zout toe en roer opnieuw.
-
Laat afkoelen. Deze salade kan warm en koud gegeten te worden. Bewaar de salade in de koelkast.
1 reactie
• Thea op 1 June 2011 ∞