Home Page › Diner ›
Curry: kip Vindaloo
Een lekkere pittige curry met kip!
Dit vlees moet een nacht of minstens 6 uur marineren. Het is een pittige curry. Wil je hem minder pittig? Halveer dan het aantal gedroogde rode pepers. Probeer ook eens kip Korma, kip Tandoori of Rogan Josh.
Ingrediënten
Voor de marinade
- 1 eetlepel korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 3 gedroogde pepertjes
- 1,5 theelepel mosterdzaad
- 0,5 theelepel fenegriekzaad
- 1 theelepel (kurkuma) tumeriek
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
Voor de curry
- 350 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels wokolie
- 150 ml water
Bereidingswijze & foto's
Het vlees marineren
-
Als je gemalen kruiden gebruikt, meng ze dan in een kom samen met de azijn. Gebruik je hele zaden, verwarm ze dan eerst even kort in een bakpan zonder olie en stamp ze vervolgens fijn met een vijzel. Snij de rode pepertjes heel fijn of voeg ze toe aan het kruidenmengsel in de vijzel.
-
Schil de gember en rasp hem fijn. Pel de knoflook en pers de teentjes uit.
-
Meng de gember, knoflook en tumeriek (kurkuma) met de gemalen kruiden.
-
Snijd de kipfilet in stukken. Meng met de kruiden en roer goed door elkaar. Stop het vlees in een bak met een deksel en laat in de koelkast staan voor minstens 6 uur (of de hele nacht).
De curry maken
-
Pel de ui en snij in stukjes.
-
Verwarm de wokolie in de pan. Voeg het gemarineerde kipmengsel toe en roerbak voor 4 – 6 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg de ui toe en roerbak opnieuw voor 2 – 3 minuten.
-
Voeg het chilipoeder, het paprikapoeder en zout naar smaak toe. Roer door elkaar.
-
Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 10 – 15 minuten zachtjes koken. Serveer deze curry bijvoorbeeld met pilaurijst, wortelraita en knoflookboontjes.
1 reactie
• Thea op 28 June 2009 ∞