Geitenkaassalade met honing en tijm

Een paar weken geleden zijn wij gaan lunchen bij ‘Zien‘ in Helmond. Daar heb ik een heerlijke geitenkaassalade op, die ik graag thuis een keer wilde maken. Arjan houdt niet van geitenkaas, dus voor hem heb ik mozzarellabolletjes gebruikt (ook erg lekker!). De olijven waren erg lekker bij de mozzarellaversie, maar wat te zout bij de geitenkaassalade, dus die heb ik bij de ingrediëntenlijst niet toegevoegd.

Probeer ook eens frisse bulgursalade, tonijnsalade met kikkererwten of tabouleh met geitenkaas en walnoten.

salade met geitenkaas tijm
Geitenkaassalade met honing en tijm
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 50 gram rucola
  • 4 Tasty Tom tomaten
  • 80 gram serranoham
  • 100 gram geitenkaas (Petits chèvres doux, Président)
  • Olie om te bakken

Dressing

  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 theelepel fijngehakte tijm
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de honing, tijm en olie in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur zodra de eerste bubbels verschijnen en laat staan. Geitenkaassalade - 004 Geitenkaassalade - 008 Geitenkaassalade - 012

  2. Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Leg de tomaten in een braadslee en zet ze tien minuten onder de hete gril (laat ze niet zwart worden). Geitenkaassalade - 010 Geitenkaassalade - 021

  3. Leg een plakje geitenkaas op een plak serranham. Bestrooi met versgemalen peper en pak dan goed in. Herhaal met de rest van de geitenkaas. Geitenkaassalade - 017 Geitenkaassalade - 020

  4. Verhit de olie in een pan en laat goed heet worden. Leg de geitenkaaspakketjes in de pan en bak voor 2 – 3 minuten, keer ze dan om en bak nog eens 2 minuten (laat ze niet zwart worden). Geitenkaassalade - 024

  5. Verdeel de rucola over twee borden. Snij de gegrilde tomaten in plakken en verdeel over de sla. Leg de geitenkaaspakketjes op de sla. Geitenkaassalade - 014 Geitenkaassalade - 026

  6. Verwarm de dressing totdat het weer vloeibaar is en verdeel over de borden. Serveer meteen.

Geitenkaassalade - 052

4 Reacties

  1. Dit is echt een receptje voor mij. Ik ben gek op geitenkaas! Je moet tegen Arjan zeggen dat hij niet weet wat hij mist ;-) groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 10 July 2011

  2. Haha, zal ik doen ;). Ik snap er ook helemaal niks van, ik ben ook dol op geitenkaas!

    Lisa op 10 July 2011

  3. Mmm, lijkt me een heel lekkere salade… thijm met honing en geitenkaas, perfect :-).

    Marian op 11 July 2011

  4. Heerlijk! Ik zou het de volgende x denk ik met veldsla maken, dat vind ik qua smaak wat zachter en prettiger qua structuur om te eten:). Als hoofd camembert uit de oven met lekker brood van de bakker en mango avocado salsa. Ook verrukkelijk. Nu staat de omgekeerde banenmarkt in de oven, doen we zo met ijs. Ben benieuwd.

    reinou de haan op 10 March 2012

Reactie achterlaten