Home Page › Diner ›
Geitenkaassalade met honing en tijm
Een paar weken geleden zijn wij gaan lunchen bij ‘Zien‘ in Helmond. Daar heb ik een heerlijke geitenkaassalade op, die ik graag thuis een keer wilde maken. Arjan houdt niet van geitenkaas, dus voor hem heb ik mozzarellabolletjes gebruikt (ook erg lekker!). De olijven waren erg lekker bij de mozzarellaversie, maar wat te zout bij de geitenkaassalade, dus die heb ik bij de ingrediëntenlijst niet toegevoegd.
Probeer ook eens frisse bulgursalade, tonijnsalade met kikkererwten of tabouleh met geitenkaas en walnoten.
Ingrediënten
- 50 gram rucola
- 4 Tasty Tom tomaten
- 80 gram serranoham
- 100 gram geitenkaas (Petits chèvres doux, Président)
- Olie om te bakken
Dressing
- 1,5 eetlepel honing
- 1 theelepel fijngehakte tijm
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de honing, tijm en olie in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur zodra de eerste bubbels verschijnen en laat staan.
-
Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Leg de tomaten in een braadslee en zet ze tien minuten onder de hete gril (laat ze niet zwart worden).
-
Leg een plakje geitenkaas op een plak serranham. Bestrooi met versgemalen peper en pak dan goed in. Herhaal met de rest van de geitenkaas.
-
Verhit de olie in een pan en laat goed heet worden. Leg de geitenkaaspakketjes in de pan en bak voor 2 – 3 minuten, keer ze dan om en bak nog eens 2 minuten (laat ze niet zwart worden).
-
Verdeel de rucola over twee borden. Snij de gegrilde tomaten in plakken en verdeel over de sla. Leg de geitenkaaspakketjes op de sla.
-
Verwarm de dressing totdat het weer vloeibaar is en verdeel over de borden. Serveer meteen.
4 Reacties
• Caroline Brouwer op 10 July 2011 ∞
• Lisa op 10 July 2011 ∞
• Marian op 11 July 2011 ∞
• reinou de haan op 10 March 2012 ∞