Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gehaktballetjes in satésaus
Heerlijke gehaktballetjes in een pindasaus.
Je kunt deze saus zo pittig maken als je zelf wil. Voeg eventueel meer chilipoeder toe of laat hem weg. Probeer ook eens gehaktballen uit de oven, pindasaus of een gehaktballentajine.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 50 gram paneermeel
- 1 ei
- 125 gram spekblokjes
- Zout en peper naar smaak
- 15 gram boter
- 50 ml water
Voor de saus
- 250 gram pindakaas
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Vermaal de spekjes in de keukenmachine of hak ze heel fijn.
-
Meng in een kom het gehakt, de paneermeel, het ei, de gemalen spekjes en zout en peper. Voeg wat melk toe als het mengsel te droog is of wat meer paneermeel als het te nat is.
-
Maak balletjes van het gehaktmengsel.
-
Smelt de boter in een braadpan of grote wokpan. Voeg de ballen toe en bak rondom bruin. Zet dan het vuur laag en giet 50 ml water in de pan. Leg de deksel op de pan en laat de ballen zachtjes braden (ongeveer 10 minuten).
-
Maak ondertussen de saus. Snij de ui fijn. Stamp in een vijzel de knoflook en kruiden fijn. Meng in een kom de kokosmelk met het water.
-
Verhit de olie in een pan. Voeg de ui toe en roerbak voor een paar minuten. Voeg dan het knoflookmengsel toe en roerbak voor een minuut.
-
Zet het vuur laag en voeg de pindakaas toe. Roer door elkaar. Voeg langzaam schenkend het kokosmelkmengsel toe terwijl je roert.
-
Breng de saus al roerend aan de kook en voeg de ketjap en de ketchup toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag.
-
Kijk of de gehaktballetjes gaar zijn. Voeg ze toe aan de satésaus en roer door elkaar. Laat 1 minuut goed warm worden en serveer dan.
6 Reacties
• Andrea op 14 December 2010 ∞
• Lisa op 15 December 2010 ∞
• Janna op 14 October 2011 ∞
• Lisa op 16 October 2011 ∞
• Lala op 18 October 2011 ∞
• Lisa op 18 October 2011 ∞